Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu nu spune "NU" candidaturii la preşedinţie

Cristian Diaconescu nu spune "NU" candidaturii la preşedinţie

Cristian Diaconescu nu spune "NU" candidaturii la preşedinţie
26 Feb 2008   •   14:53

Cristian Diaconescu, vicepreşedintele PSD, a fost invitatul emisiunii LIVE cu Anca Florea la Radio NewsFm. Printre subiectele abordate se numără şi cel despre o eventuală candidatură a acestuia la funcţia de preşedinte al României. Întrebat dacă va candida pentru această funcţie, Cristian Diaconescu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat spunând că nu ştie încă "în acest moment" ce va face. Totuşi, Diaconescu s-a ferit să ofere un răspuns clar la această întrebare, dând diplomatic de înţeles că nu ar spune NU unei astfel de provocări.

El a mai spus că "Nu cred că cineva se poate considera apt sută la sută pentru reponsabilitatea candidaturii la presedinţie." Despre fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, Cristian Diaconescu a spus că a greşit când l-a graţiat pe liderul minerilor, Miron Cozma. "Graţierea lui Miron Cozma mi s-a părut o greşeală."

În acelaşi timp, lui Diaconescu i se pare "suspectă circumscrierea întregii dezvoltări istorice la persoana lui Iliescu." Cristian Diaconescu a vorbit şi despre alegerile locale şi implicit despre candidatura lui Marian Vanghelie la primăria Capitaliei. "Nu am intenţia să candidez pentru o primărie, nu am experienţa necesară să fac aşa ceva. Vanghelie însă are experienţa necesară, şi este potrivit pentru această funcţie", a spus Diaconescu.

Vicepreşedintele PSD a vorbit şi despre schimbările din ultima perioadă din partid precizând că "revenirea lui Năstase din punctul de vedere al vieţii interne de partid, a fost normală. Cei din PSD nu îşi doresc restauraţie ci folosirea celor care au dovedit că pot face şi au facut ceva pentru partid. În acest moment, contează ceea ce se obţine în afara partidului. Noi sperăm ca partidul va câştiga ceva în ochii electoratului prin aceste reveniri. Daca nu aducem ceva nou în PSD ar trebui sa ne predam mandatele, este un gest de igiena..."

Cristian Diaconescu este de părere că PSD ar trebui să-şi aleagă o cale pe care să meargă pentru a nu crea confuzie în electoratul care doreşte o alternativă la conducerea actuală. "PSD trebuie să se decidă pe care variantă merge. Ideea de a fi şi la putere şi în opoziţie, sprijinind PD-L, creaza o stare de incertitudine. Trebuie sa fie o alternativă la putere."

În opinia vicepreşedintelui PSD, Parlamentul ar trebui să ia o decizie în privinţa Guvernului Tăriceanu. "Parlamentul nu se poate transforma într-un grup de analişti politici, trebuie să ia masuri. Are două variante, ori constată că Guvernul işi poate ori că nu-şi poate duce la capăt atribuţiile politice şi atunci il schimbă."

Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close