Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu: Trebuie să ne uităm în viitor, altfel nu mai rezolvăm nimic

Cristian Diaconescu: Trebuie să ne uităm în viitor, altfel nu mai rezolvăm nimic

Cristian Diaconescu: Trebuie să ne uităm în viitor, altfel nu mai rezolvăm nimic
15 Dec 2008   •   20:58

Stolojan l-a lăsat pe Traian Băsescu cu ochii-n soare şi s-a retras la câteva zile după ce-a fost desemnat premierul coaliţiei de dreapta-stânga. La câteva ore după ce s-a format majoritatea parlamentară, şi începea împărţirea ţării între PSD şi PD-L, Stolojan a spus brusc la revedere. L-au lăsat nervii, n-a rezistat presiunilor lui sau ale altora, a respectat de fapt un plan pentru a-i şantaja pe PSD-işti - sunt speculaţiile acestei zile.
Cert este că Traian Băsescu n-a părut încântat. I-a tremurat puţin vocea, dar n-a mai plâns. L-a desemnat urgent pe Emil Boc. N-a consultat alianţa PSD-PC, doar a informat-o, după cum a spus Miron Mitrea. Din start, lui Emil Boc i-a făcut viaţa de două ori mai grea: unu - l-a pus într-o poziţie defensivă în faţa social-democraţilor, în mijlocul negocierilor, şi doi - Băsescu nici măcar nu l-a creditat cu vreo calitate. E chiar o problemă, a spus Traian Băsescu: în PD-L nu există, în opinia sa, un om mai bun decât Stolojan. Retragerea acestuia - a doua în ultimii patru ani şi la fel de misterioasă -, pare să fie şi ultima.
Din ce în ce mai mulţi politicieni încep să vorbească însă despre o problemă care e în mintea tuturor - din orice partid ar face ei parte - transformarea României într-un stat autoritar, sub autoritatea şefului de la Cotroceni, nu a Constituţiei.
Acesta şi alte subiecte au fost dezbătute, luni, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, de către vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, ministrul de Interne al actualului guvern PNL, Cristian David şi editorialistul Sorin Roşca Stănescu.
Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat că, în ciuda schimbării premierului desemnat, PSD a hotărât să meargă înainte pentru că programul a fost deja structurat. "Trebuie să ne uităm în viitor, altfel nu mai rezolvăm nimic", a afirmat Diaconescu.
Cu toate acestea, editorialistul Sorin Roşca Stănescu este de părere că "PSD alunecă, se duce la vale". Potrivit acestuia, social-democraţii ar trebui să fie fericiţi că au scăpat de Theodor Stolojan. "Domnul Boc este mai slugarnic, faţă de domnul Stolojan. Este mai citit, deci mai modern şi nu are derapaje psihice", a declarat Sorin Roşca Stănescu.
Ministrul de Interne al actualului guvern PNL, Cristian David, îi sfătuieşte pe cei de la PSD să se obişnuiască să afle noutăţile de la televizor. "Trebuie să vă obişnuiţi să aflaţi şi ce ministere sau miniştri primiţi, sau ce nu primiţi", a declarat Cristian David, adresându-i-se vicepreşedintelui PSD, Cristian Diaconescu.
Referitor la existenţa unui protocol secret, Cristian Diaconescu susţine că aşa ceva nu există, însă, dacă cineva a făcut acest lucru, atunci "va trebui să răspundă pentru asta".
În cadrul emisiunii a fost prezentată şi o înregistrare video, în care actualii parteneri de guvernământ, Emil Boc şi Mircea Geoană, poartă o aprinsă discuţie în contradictoriu.
Înregistrarea a fost preluată din emisiunea Marius Tucă Show, ediţia din 5 decembrie 2006:

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close