Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: "În realitate, nu e nicio bătălie. Dacă Florin Cîţu e împins să candideze la şefia PNL chiar de Ludovic Orban?"

Ion Cristoiu: "În realitate, nu e nicio bătălie. Dacă Florin Cîţu e împins să candideze la şefia PNL chiar de Ludovic Orban?"

Ion Cristoiu este de părere că etalarea lui Florin Cîţu ca posibil candidat la şefia PNL ar putea fi "opera" unor personaje din anturajul premierului, manipulate chiar de şeful partidului, Ludovic Orban, căruia îi convine un astfel de contracandidat pentru a fi reales în fruntea liberalilor.

Ion Cristoiu: "În realitate, nu e nicio bătălie. Dacă Florin Cîţu e împins să candideze la şefia PNL chiar de Ludovic Orban?"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   09:23

"Ultimele zile ale săptămînii destinate de Dumnezeu statului cu deştu-n gură au fost rezervate de site-uri "bătăliei din PNL". Nu întîmplător am pus între ghilimele sintagma, tocită de atîta frecventare, deoarece în realitate nu e vorba de nici o bătălie. Putem vorbi mai degrabă de o comedie decît de o bătălie, chiar dacă există riscul unei rime involuntare.

Cristoiu: În realitate, nu e vorba de nici o bătălie, e mai degrabă de o comedie

Despre ce-i vorba în articolele cu pricina, iscate desigur din pustiul de întîmplări şi evenimente definitoriu pentru finele de săptămînă?

(...) Anul acesta, spun, deoarece nu se ştie nici acum cînd va avea loc şi cum va avea loc. Din punct de vedere statutar trebuia să se petreacă în iunie. Ludovic Orban susţine însă că, din cauza Pandemiei, pentru a evita un scrutin pe Internet sau pe Facebook, el, congresul, trebuie amînat pentru septembrie.

La Congres, cel care-şi dispută şefia PNL este Ludovic Orban. Pînă nu demult, Ludovic Orban părea a fi scutit de efortul unei bătălii. La orizont nu se contura nici un concurent. În ultima vreme, din dosul perdelelor se iţeşte persoana unui concurent. Un concurent la postul de preşedinte al PNL. 

Cristoiu: Orban vrea să amâne congresul PNL

La cel de dat cu gura Ludovic Orban are de mult un contracandidat: Rareş Bogdan. Gruparea lui Rareş Bogdan, susţinută mai mult sau mai puţin discret de Palatul Cotroceni, îl împinge în faţă, ca purtător de flamură împotriva lui Ludovic Orban pe Florin Cîţu, actualmente premier, zis şi Cîţu-Mîţu (...).

Confruntat cu a doua întrebare – Florin Cîţu n-a zis nici Nu, nici Da. Din expresia feţei, pentru că şi dacă ar fi spus Da, şi dacă ar fi spus Nu, noi n-am fi înţeles, deoarece el suge cuvintele, s-a priceput c-ar vrea să candideze. E deocamdată în faza surîsului echivoc. Nu va trece mult şi va spune da cu toată gura din dotare. Indiferent că va candida sau nu, el e proclamat de presă drept adversarul lui Ludovic Orban la şefia PNL. 

Şi analizele din urmă se desfăşoară pe pagini întregi în chestiunea ce şanse are Florin Cîţu, ce şanse are Ludovic Orban. Despre Ludovic Orban se vorbeşte că îşi asigură susţinerea oficială a organizaţilor din ţară şi se trec în revistă organizaţiile care şi-au anunţat susţinerea, şi cele care încă nu, iar despre Florin Cîţu se spune că se apropie de primari şi că şi el, la rîndul lui, duce o bătălie subterană pentru a fi şef al PNL. (...)

Cristoiu: Florin Cîţu, un Muţunache de cârpă, pentru Iohannis şi Orban

A vorbi de o confruntare reală între Florin Cîţu şi Ludovic Orban ar însemna să-l luăm în serios pe Florin Cîţu la şefia PNL. Florin Cîţu e o persoană completamente ridicolă şi-n fruntea guvernului. El a fost pus de Klaus Iohannis, pentru că avea nevoie de un premier mai prost decît el. A fost susţinut de Ludovic Orban, pentru că Ludovic Orban avea şi el nevoie de un premier PNL mai prost decît el. Cei doi şefi, şi cel de la Cotroceni, şi cel de la Camera Deputaţilor, au văzut în Florin Cîţu ceea ce acesta şi este. Un Muţunache de cîrpă, care nu le-ar face în veci concurenţă.

(...) Florin Cîţu nu e nimic din acestea. În consecinţă, ipostaza sa de concurent, deocamdată singur la şefia PNL, sprijinit de adversarii lui Ludovic Orban, nu poate decît să-i convină lui Ludovic Orban. În felul acesta se ocupă locul unui concurent adevărat şi, mai mult, se discreditează ideea de contracandidat a lui Ludovic Orban. Iar Ludovic Orban, din această confruntare, creşte de la o zi la alta. Pentru că dacă-l compari pe Ludovic Orban cu un lider PNL autentic păleşte cît de cît; dacă-l compari cu Florin Cîţu, străluceşte.

Ion Cristoiu: Nu am dovezi că Ludovic Orban e cel care trage sforile

Nu am dovezi că Ludovic Orban e cel care trage sforile pentru ca Florin Cîţu, în neghiobia lui funciară, să se angajeze în bătălia pentru şefia PNL. Probabil că în jurul lui Florin Cîţu sînt tot felul de personaje care-l conving ce mare lider politic e el, îl conving ce mare vorbitor e, şi ce bărbat frumos este. Şi poate că aceste persoane sînt manipulate de Ludovic Orban. Nu ştiu dacă e aşa. Ştiu însă sigur că desemnarea lui Florin Cîţu drept principal concurent la şefia PNL este formula ideală pentru Ludovic Orban de a fi reales cu ovaţii la congresul despre care nu ştim cînd va avea loc", potrivit cristoiublog.ro.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close