Antena 3 CNN Politică Cu NUP-ul la audieri: Udrea a primit de la "Moş DNA" absolvirea pentru a deveni din nou ministru

Cu NUP-ul la audieri: Udrea a primit de la "Moş DNA" absolvirea pentru a deveni din nou ministru

Cu NUP-ul la audieri: Udrea a primit de la "Moş DNA" absolvirea pentru a deveni din nou ministru
Sursa foto: Elena Udrea
22 Dec 2009   •   17:53

Elena Udrea a fluturat marţi la audierea sa în comisiile parlamentare, NUP-ul pe care procuratura i l-ar fi dat şi care i-ar demonstra nevinovăţia în problema cheltuirii banilor de la Ministerul Turismului. Foarte zâmbitoare, proaspăta nominalizată pentru Ministerul Dezvoltării Reghionale şi al Turismului a trecut în revistă promisiunile şi planurile sale pentru această instituţie: construcţia de locuinţe sociale, reţele de apă la sate, staţii de epurare pentru localităţile cu mai puţin de 50 000 de locuitori, drumuri judeţene şi comunale şi chiar schimbarea legislaţiei urbanistice.

Încă din această dimineaţă pe holurile Parlamentului se vorbea despre NUP-ul primit de Udrea pe o problemă care a provocat în această vară crearea unei comisii parlamentare de anchetă şi un adevărat scandal în legătură cu modul în care democrat-liberala a gestionat treburile Turismului.

Informaţia privind NUP-ul primit de Udrea a fost făcută publică marţi de Mircea Toader, liderul deputaţilor PD-L, la Realitatea FM. Parlamentarul PDL a spus că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus neînceperea urmăririi penale pentru toate capetele de acuzare cercetate de Parlament în cazul Elenei Udrea, astfel că nu mai sunt probleme ca ea să fie desemnată ministrul Dezvoltării şi Turismului.

Toader a precizat că Elena Udrea şi-a anunţat încă de vineri colegii vineri despre decizia procurorilor, înainte de a primi votul de încredere pentru nominalizarea sa în noul Guvern. "Trebuie să vă spun, probabil că nu sunteţi informaţi, nici nu cred că aţi avut cum: există deja decizia procuraturii de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a dat neînceperea urmăririi penale pentru toate acuzaţiile propuse. (...) Nouă ne-a arătat doamna Udrea, de curând, când am avut analiza viitorilor miniştri şi votul în Colegiul Director. Ne-a arătat această dispoziţie a procurorului", a explicat deputatul.

Afirmaţiile lui Toader au fost confirmmatechiar de Udrea care a venit cu comunicarea NUP la comisiile parlamentare în care trebuie audiată pentru avizarea nominalizării sale ca ministru al Dezvoltării Regionale şi al Turismului. Iritată, social-democrata Aura Vasile a cerut să afle pentru ce cap de acuzare a primit Udrea neînceperea urmării penale.

"Am un raport al Parchetului General prin care toate acuzaţiile comisiei Orban sunt nefondate. La toate Parchetul a dat soluţia neînceperii urmăririi penale, pentru că obiectul cauzei nu există", a replicat Udrea.

Mare i-a fost mirarea Aurei Vasile să afle că raportul comisiei de anchetă din care făcea şi ea parte şi care se află încă, procedural, încă în dezbaterea Parlamentului, a fost remis de către conducerea Camerei Deputaţilor către procurori încă de acum câteva luni şi că Udrea a fost absolvită la toate capetele de acuzare care i se imputau de către parlamentarii comisiei.

?O să o întreb pe domna preşedinte Roberta Anastase ce a trimis, pentru ca raportul comisiei se află încă în dezbaterea Parlamentului?a comentat nervoasă Aura Vasile la auzul veştii.

Prin raportul adoptat, comisia de anchetă a activităţii şi cheltuielilor Ministerului Turismului solicită Camerei Deputaţilor să facă demersurile pentru începerea urmăririi penale împotriva Elenei Udrea. Faptele pentru care comisia cere începerea urmăriri penale privesc abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, instigarea la infracţiunea de abuz contra interesului public şi conflictul de interese. În octombrie, Camera Deputaţilor a votat  cu 125 de voturi pentru, 98 împotrivă şi patru abţineri raportul Comisiei Udrea. Raportul urma să fie trimis Comisiei juridice, pentru a întocmi un raport cu privire la cererea de urmărire penală împotriva ministrului Turismului, Elena Udrea.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close