Cum îl ajută noul Cod penal pe Videanu. Acuzaţia de subminare a economiei naţionale a devenit abuz în serviciu

de M.Z.    |    20 Feb 2014   •   14:33
Cum îl ajută noul Cod penal pe Videanu. Acuzaţia de subminare a economiei naţionale a devenit abuz în serviciu Foto: Intact Images
Procurorii DIICOT au schimbat faptele pentru care este urmărit Adriean Videanu, din complot şi subminarea economiei, în constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu, în urma intrării în vigoare a noului Cod penal, potrivit Mediafax.
 
Adriean Videanu a fost joi la sediul DIICOT, însă nu a fost audiat, au precizat sursele citate. Întrebat, la ieşirea din sediul DIICOT, dacă va fi citat de procurori şi fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, Videanu a spus că nu ştie, aceasta fiind o decizie pe care o iau procurorii.
 
 
 
Procurorii DIICOT susţin că SNGN Romgaz SA a livrat către Interagro gaze naturale din producţia proprie în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, respectiv aproximativ 500 de milioane de dolari, din care 270 de milioane de lei, respectiv 92 de milioane de dolari, reprezintă "valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal".
 
Demersul miniştrilor Vosganian şi Videanu s-a realizat în condiţiile în care SC Interagro SA înregistra o datorie reprezentând aproximativ 70% din bugetul anual al societăţii naţionale, au precizat procurorii.
 
Dosarul este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

 

Parteneri
x close