Ce face președintele Iohannis la începutul săptămânii viitoare

de M.Z.    |    04 Iun 2016   •   16:48
Ce face președintele Iohannis la începutul săptămânii viitoare Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua luni şi marţi o vizită de stat în Luxemburg, la invitaţia Marelui Duce Henri, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis presei sâmbătă. 

Şeful statului va avea întrevederi cu Marele Duce Henri, cu prim-ministrul Xavier Bettel, însoţit de alţi membri ai guvernului luxemburghez, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Mars di Bartolomeo, şi cu ministrul Afacerilor Externe Jean Asselborn. 

Discuţiile preşedintelui Iohannis cu înalţii oficiali luxemburghezi vor viza identificarea de posibilităţi concrete de dezvoltare şi aprofundare a relaţiilor politice şi sectoriale dintre România şi Marele Ducat de Luxemburg, cu accent pe extinderea cooperării economice, precum şi în domeniile cercetării, dezvoltării şi inovării industriale. 

În marja vizitei va fi semnat Programul de schimburi în domeniile ştiinţei şi tehnologiei, educaţiei, culturii şi sportului între Guvernele României şi cel al Marelui Ducat de Luxemburg pentru anii 2016-2021. 

În discuţii vor fi abordate şi teme actuale ale agendei europene şi modalităţile de gestionare a provocărilor interne şi externe complexe, inclusiv din vecinătate, cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană. O altă temă prioritară de discuţie va fi reprezentată de pregătirea Summitului NATO care se va desfăşura la Varşovia în luna iulie. 

Preşedintele Iohannis va avea, la Camera de Comerţ din Luxemburg, discuţii cu oameni de afaceri reprezentativi pentru economia luxemburgheză, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului financiar, în vederea stimulării cooperării economice bilaterale şi a investiţiilor în România. 

De asemenea, şeful statului va avea o întrevedere cu profesorii şi studenţii români ai Universităţii din Luxemburg, va vizita Centrul urban Esch/Belval şi va participa la o ceremonie organizată de Primăria din Luxemburg cu ocazia vizitei de stat. 

Parteneri
x close