Antena 3 CNN Politică Cum mătura Moise Guran cu Dan Barna în urmă cu trei luni: Ambiție de copil care se pune în cur la mall și plânge până îi ia tac-su iPhonu

Cum mătura Moise Guran cu Dan Barna în urmă cu trei luni: Ambiție de copil care se pune în cur la mall și plânge până îi ia tac-su iPhonu

Moise Guran a anunțat că abandonează definitiv jurnalismul și că vrea să intre în politică, în USR. În urmă cu trei luni, Guran îl ataca dur pe viitorul său șef de partid, Dan Barna.

Cum mătura Moise Guran cu Dan Barna în urmă cu trei luni: Ambiție de copil care se pune în cur la mall și plânge până îi ia tac-su iPhonu
16 Ian 2020   •   17:48

Jurnalist independent și consultant politic în același timp, după cum a recunoscut-o senin chiar el, Moise Guran a anunțat că vrea să se înscrie în USR. A și apărut într-o conferință de presă alături de Dan Barna.

Același Dan Barna, pe care în octombrie, Guran îl punea la zid. "Barna nu distruge doar USR. Distruge și speranțele noastre de schimbare a României", scria Guran.

"USR face cea mai comună greșeală din politică – confuzia dintre interesul propriu electoral și cel național, interesul celorlalți. Asta e o boală veche și frecventă. O găsești de la Gabi Oprea și, mergând înapoi în timp, până la Băsescu sau chiar Ceaușescu. Toți ajung să creadă că fără ei țara se duce dracu și, bineînțeles, de la asta și până la opțiunea mai bine se duce dracu țara dar să câștig eu, nu mai e decât un pas. În esență cam asta le zice și Barna useriștilor în videoconferința aia, explic imediat, iar ei în loc să protesteze fac scut în jurul lui. Ok. Atâta doar că în democrație sancțiunea pentru așa ceva e drastică. 

radicalizarea poziției USR s-a produs mai ales după apariția dezvăluirilor împotriva lui Dan Barna și au fost și insuflate de acesta, la acea conferință ținută din camera de hotel. USR s-a transformat în Uniunea Salvați-l pe Barna, cum i-a zis domnul CTP. 

Mai mult, să confunzi cele câteva minți calamitrate (să ne amintim că Barna a fost votat intern de doar șase mii din cei 16 mii de membri pe care USR pretinde că îi are) cu cele două milioane de voturi pe care USR le-a primit la europarlamentare, să presupui că acei două milioane sau mai mulți se vor alinia pe ambiția ta de copil care se pune în cur la mall și plânge până îi ia tac-su iphonu ală care costă cât banii familiei pe două luni, asta arată doar o penibilă desprindere de realitate", scria Moise Guran, pe blog.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close