Antena 3 CNN Politică Dacă partidul o cere, Geoană candidează ?cu extrem de multă energie? şi intră în turul doi

Dacă partidul o cere, Geoană candidează ?cu extrem de multă energie? şi intră în turul doi

Dacă partidul o cere, Geoană candidează ?cu extrem de multă energie? şi intră în turul doi
Sursa foto: geoana basescu
27 Mar 2009   •   09:56

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, într-o conferinţă de presă la Albeşti, judeţul Mureş, că, în opinia sa, va exista al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care se va disputa între un candidat al PDL şi unul al PSD.

Întrebat la conferinţa de presă dacă va candida pentru funcţia de preşedinte, Geoană a răspuns că a constatat că există o "nerăbdare" în partidul pe care îl conduce, legată de acest subiect, adăugând că, dacă PSD va considera că trebuie să candideze, o va face "cu extrem de multă energie".

"Sunt tot mai multe vocile care susţin şi, dacă partidul va considera că trebuie să fac acest lucru, îl voi face cu extrem de multă energie. Am avut discuţii şi azi, la Braşov. Există o nerăbdare la baza partidului nostru, care solicită în mod firesc liderului său să intre în arenă şi să candideze. Înclin să le dau dreptate colegilor mei care spun că un anunţ ceva mai timpuriu ar fi benefic pentru tonusul partidului şi eventualul rezultat din toamnă", a afirmat Geoană, citat de Mediafax.

Liderul social-democrat este convins că unul dintre contracandidaţii la preşedinţie va fi Traian Băsescu. Geoană a ţinut să lanseze o săgeată la cei ce vor anticipate suţinând că anunţul privind o posibilă retragere a lui Traian Băsescu este "la fel de veridică ca şi declaraţia privind devansarea alegerilor prezidenţiale".

"Va fi Băsescu din partea PDL, sunt absolut sigur. Decât dacă domnul Boc vrea să îi ia locul şefului, dar mă îndoiesc", a spus el.

Întrebat despre aprecierile unora că nu este la fel de combativ la Traian Băsescu, preşedintele PSD a spus că ar fi o imensă greşeală din partea unui candidat să aibă aceeaşi atitudine în lupta electorală ca acesta întrucât nimeni nu caută "un surogat al lui Băsescu".
"Cred că lumea face o imensă greşeală, că românii mai au o dată chef de modelul Băsescu. Cine încearcă să găsească un surogat de Băsescu care să-l bată pe Băsescu înseamnă că nu ştie politică. Niciodată un surogat nu poate să bată originalul. Trebuie un alt model, un alt profil, un alt proiect pentru România. Şi aici contrastul este evident", a afirmat Mircea Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close