Dacian Cioloș dorește cât mai multe angajări ale răspunderii din partea Guvernului Orban

18 Ian 2020   •   20:45
Dacian Cioloș dorește cât mai multe angajări ale răspunderii din partea Guvernului Orban

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că îşi doreşte organizarea de alegeri locale în două tururi, menţionând că premierul Ludovic Orban "a făcut un pas curajos" atunci când a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe acest subiect.

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la Consiliul Naţional Plus, fostul premier Dacian Cioloş a afirmat că îşi doreşte organizarea a două tururi de scrutin pentru alegerile locale, subliniind, totodată, că varianta asumării răspunderii guvernamentale este bună nu doar pe subiectul alegerilor locale, ci şi pentru alte măsuri legislative, precum cele care privesc Secţia Specială din cadrul CSM.

"Ne dorim să avem alegeri în două tururi. Care e varianta cea mai bună decide guvernul. Avea mai multe variante la dispoziţie. Mă bucur că domnul Ludovic Orban a făcut acest pas curajos. Sper să o facă şi pentru alte angajări de răspunderi pentru alte proiecte de legi, pentru că, să fie foarte clar, acest guvern are sens doar în măsura în care reuşeşte să facă reforme. Dacă nu reuşeşte să facă reforme, atunci ne trebuie un alt guvern, cu o majoritate clară în Parlament. Deci, ne trebuie alegeri anticipate. Varianta aceasta, a angajării răspunderii, mi se pare o variantă bună nu doar pentru această iniţiativă dar şi pentru altele, pentru Secţia Specială în Justiţie, dar şi pentru alte proiecte, pentru că rămânerea acestui guvern în funcţie se justifică doar în măsura în care România e reformată. Altfel, pierdem timpul pe politicianisme", a declarat Dacian Cioloş.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close