Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș spune că nu este important scorul PLUS la europarlamentare

Dacian Cioloș spune că nu este important scorul PLUS la europarlamentare

Dacian Cioloș spune că nu este important scorul PLUS la europarlamentare
08 Mar 2019   •   17:42

Liderul partidului PLUS, Dacian Cioloş, a declarat vineri, la Timişoara, că, pentru Alianţa USR-PLUS miza alegerilor europarlamentare nu este scorul pe care îl va obţine, ci numărul românilor care vor fi mobilizaţi să iasă la vot. 

"Mai degrabă nu este scorul important, ci câţi români vor participa la vot. Avem această convingere, cu cât mai mulţi români vor participa la vot, cu atât va fi mai bine pentru România şi va fi mai clar pentru noi, ca alianţă, ce avem de făcut. Credem că sunt foarte mulţi români care cred în noi, dar, din diferite motive, nu s-au mobilizat, crezând că votul lor contează prea puţin, pentru că nu e luat în seamă democratic", a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă. 

Fostul premier a subliniat că nu crede în niciun bazin electoral care ar sprijini alianţa, dar faptul că inclusiv electoratul social-democrat vede că nu o duce mai bine, înseamnă că în acest bazin au apărut fisuri prin care conţinutul se scurge. 

El a remarcat că există o parte a societăţii captivă unui model socio-economic dezvoltat şi întreţinut de PSD, mai ales în zone paupere, unde cei de la PSD lasă impresia că "ei le dau bani unor oameni ca să o ducă mai bine". 

Dacian Cioloş a subliniat că, în ultimele luni şi mai ales în ultimul an, e tot mai clar pentru acea parte din societate că în ciuda banilor care le intră în cont, nu o duc mai bine, pentru că economia este prost gestionată, ţara e prost condusă. 

"Aşa că acel bazin, în opinia mea, începe să aibă tot mai multe fisuri prin care începe să se împrăştie ceea ce este în acel bazin. Noi încercăm să creăm un câmp fertil în care ceea ce este în acel bazin al PSD să poată fertiliza şi să crească o nouă Românie. Fără ca cineva să aibă impresia că viitorul şi bunăstarea lui depind de un partid politic", a punctat liderul PLUS, răspunzând unei întrebări. 

Potrivit lui Cioloş, această manieră de guvernare PSD-istă a dus România la "catastrofă", întrucât ţara a fost condusă, în ultimii 30 de ani, în cea mai mare parte, de social-democraţi. 

"Putem trage concluzia cine a dus România în situaţia de faţă. Aici nu străinii şi multinaţionalele sunt de vină, nu UE, ci cei care şi-au asumat pentru România un anumit destin şi nu au fost capabili să-l împlinească, ci au urmărit interesele lor", a concluzionat Dacian Cioloş. 

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, au fost prezenţi vineri, la Timişoara, unde şi-au prezentat candidaţii pentru europarlamentare. 

Dan Barna a punctat că sondajele indică în prezent un scor al alianţei între 15-20%, dar "miza nu este scorul, ci mesajul că în România există o alternativă credibilă, profesionistă, cinstită". 

Cei doi lideri ai alianţei au reiterat faptul că îşi menţin încrederea în Justiţie, inclusiv în recunoaşterea alianţei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ar trebui să dea un verdict la acest final de săptămână. Liderii Alianţei USR-PLUS au opinat că BEC s-a aflat sub imperiul unei decizii eronate, determinate de factorul politic, în spatele căruia ar sta preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrucât cei de la BEC "nici nu au citit piesele de la dosar" şi nu au motivat în niciun fel respingerea cererii de înscriere a alianţei. 

De asemenea, liderii alianţei au reafirmat că vor respecta decizia Justiţiei şi că nu vor cădea în capcana PSD, ca în cazul în care rezultatul nu le-ar fi favorabil, să lovească în Justiţie. 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close