Antena 3 CNN Politică Dan Barna, reacție după ce a fost acuzat că a fraudat alegerile interne pentru șefia partidului

Dan Barna, reacție după ce a fost acuzat că a fraudat alegerile interne pentru șefia partidului

Dan Barna, reacție după ce a fost acuzat că a fraudat alegerile interne pentru șefia partidului
09 Sep 2019   •   20:49

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni că sistemul de vot folosit pentru alegerea preşedintelui partidului "nu permite niciun fel de interferenţă pe votul colegilor" şi a afirmat că "nu există dictatură în USR", întrebat despre acuzaţiile formulate de Cosette Chichirău privind fraudarea votului pentru şefia formaţiunii. 

Barna a menţionat că o campanie internă presupune foarte multă emoţie, diverse strategii electorale. 

"Ceea ce aţi văzut în presă ţine tot de continuarea unei strategii electorale pe care colegii pot să o aprecieze dacă a funcţionat sau nu, ţine de tipul de eleganţă de acceptare a unui rezultat. În realitate, şi au răspuns şi colegii mei, sistemul de vot folosit e unul care nu permite niciun fel de interferenţă pe votul colegilor, diferenţa a fost una fără niciun fel de dubiu sau îndoială, restul trebuie privit strict din perspectiva aceasta a capacităţii şi modalităţii de a accepta rezultatul unui scrutin şi decizia colegilor în mod democratic", a declarat Barna la o conferinţă de presă. 

Barna a spus că are o relaţie colegială cu Cosette Chichirău. 

"Nu există dictatură în USR. În realitate, faptul că colegii mei care au alte păreri despre direcţia partidului, colega mea, doamna Chichirău poate să se exprime fără nicio problemă în modalităţile pe care dumneavoastră le transmiteţi (...) nu face decât să confirme că USR e un partid deschis, în care libertatea de expresie e respectată", a menţionat Barna. 

El a adăugat că s-au strâns circa 170.000 - 175.000 de semnături pentru candidatura sa la prezidenţiale din partea Alianţei USR PLUS şi că în 3-4 zile se aşteaptă să depăşească de pragul de 200.000 necesar. 

Dan Barna a fost ales preşedinte al partidului Uniunea Salvaţi România (USR) pentru un nou mandat, în cadrul scrutinului intern, desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie, votând 9.314 membri, în urma căruia el a obţinut 6.097 din voturi (65,75%). 

Potrivit unui comunicat de presă al USR, Cosette Chichirău şi Alexandru Surcel, contracandidaţii lui Dan Barna, au obţinut 2.907 (31,35%), respectiv 269 (2,90%) dintre voturilor membrilor USR.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close