De când au început de fapt discuţiile dintre Blaga şi Antonescu. "FUZIUNEA" nu a fost făcută acum, ci era un proiect mai VECHI

de O.P.    |    29 Mai 2014   •   06:37
De când au început de fapt discuţiile dintre Blaga şi Antonescu. "FUZIUNEA" nu a fost făcută acum, ci era un proiect mai VECHI
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, întrebat când a început dialogul cu liderul liberal Crin Antonescu, că nu au existat tatonări înainte de scrutinul din 25 mai şi că decizia ca după europarlamentare să se înceapă discuţiile s-a luat în ziua în care Joe Biden a avut un discurs la Cotroceni.

Blaga a fost întrebat de când a început dialogul dintre PDL şi PNL, cu Crin Antonescu, respectiv dacă au existat tatonări înainte de alegeri.

"Nici un fel de tatonări. Nimic. Pur şi simplu am decis ca după alegerile europarlamentare să începem discuţiile în ziua în care domnul Biden şi-a prezentat discursul la Palatul Cotroceni (21 mai - n.r.)", a spus Vasile Blaga.

"Noi nu ştim să lucrăm decât instituţionalizat, eu nu mă pot duce la o astfel de discuţie fără a discuta elementele unei colaborări în structurile PDL, chiar dacă Statutul îmi permite. (...) Am avut şi ieri (marţi - n.r.) şi astăzi (miercuri - n.r.) discuţii, în unanimitate s-au luat deciziile şi astăzi cu o echipă desemnată de BPN - o primă echipă, pentru că ea va fi mult lărgită - am început discuţiile. Am stabilit nişte lucruri - ca oameni normali, la masă -, pe care le vom face imediat: candidat unic la Preşedinţie, cum va fi el desemnat, am stabilit că de mâine dimineaţă începe colaborarea în teritoriu între cele două partide şi va fi o echipă comună care se va ocupa pentru a realiza peste tot colaborări, majorităţi în consiliile locale şi judeţene, o echipă - şi asta e mult mai simplă - alcătuită din cei patru lideri de grupuri parlamentare, care vor aborda în comun poziţiile celor două partide în Parlament şi, desigur, echipe care vor lucra la proiectul pentru România", a menţionat liderul democrat-liberal.

x close