Antena 3 CNN Politică De ce şi-a luat Ponta consilier de la UDMR? Vezi explicaţia premierului

De ce şi-a luat Ponta consilier de la UDMR? Vezi explicaţia premierului

De ce şi-a luat Ponta consilier de la UDMR? Vezi explicaţia premierului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Ian 2013   •   19:07

Premierul Victor Ponta a explicat luni, că l-a luat consilier onorific pe Gyorgy Frunda pentru a da un semnal către UDMR, respectiv către minorităţi, că majoritatea USL din Parlament nu va fi folosită împotriva acestora.

În plus, Frunda este un om respectat de români, care nu a avut prea multe legături cu fosta guvernare PDL, a adăugat prim-ministrul.

"Cu domnul Frunda am discutat în momentul în care am văzut că nu a fost ales parlamentar şi programul domniei sale îi permite să fie consilier onorific, nu consilier de stat (...) că nu se pune problema ca actualul Guvern să-şi folosească majoritatea împotriva minorităţilor. Astăzi sau mâine cred voi numi un consilier din partea minorităţii rome, pentru că l-am avut pe domnul Damian Drăghici, dar domnia sa a fost ales senator. Şi voi numi un alt consilier din partea minorităţii rome, tocmai pentru că vreau să arăt că nu se pune problema ca o majoritate consistentă, cum este cea a USL, să afecteze în vreun fel sau să aibă vreo atitudine împotriva minorităţilor naţionale, cu atât mai puţin împotriva minorităţilor religioase sau de orice alt tip. Or, cred că domnul Frunda este un om respectat şi printre români, el în general n-a fost legat de fosta guvernare, ca să spun aşa", a explicat premierul, potrivit Agerpres.

El a adăugat că doreşte o relaţie "nici mai strânsă, dar nici mai depărtată" cu Gyorgy Frunda.

"Trebuie să am o relaţie normală şi voi prezenta, dacă vor fi de acord şi dânşii, grupului UDMR proiectul de buget, îl vom prezenta şi grupului PDL, îi voi întreba şi pe cei doi lideri de la grupul PP-DD dacă doresc. N-or să includă cei 20 milioane de euro pe care urma să-i dea dl. Dan Diaconescu la toţi românii buget, îmi cer scuze, restul dacă doresc le prezint şi lor. Pentru că eu vreau şi cred că putem facem politică puţin altfel decât s-a făcut în ultimii ani. Nu e vorba de voturi, nu trebuie să voteze nici PDL-ul nici UDMR-ul bugetul, avem voturi suficiente, dar este vorba însă de faptul că şi ei reprezintă o parte a electoratului şi prin ei îmi arăt interesul şi respectul pentru cei care i-au votat", a spus premierul Ponta.

Cu toate acestea, el a arătat că nu este de acord cu ultimele declaraţii ale lui Gyorgy Frunda referitoare la autonomie, argumentând că nu este cazul şi România nici nu este pregătită să renunţe la articolul 1 din Constituţie la viitoarea revizuire a Legii fundamentale.

Citeşte şi Ponta nu renunţă la prietenia cu UDMR. Trei membri ai Uniunii maghiarilor sunt în guvern

Anunţul premierului Victor Ponta, din seara alegerilor parlamentare, privind o posibilă alianţă a USL cu UDMR, a stârnit adevărate ecouri în presă.

Badea: E o mare măgărie ce face USL. E sinistru ca în seara alegerilor să anunţi alianţă cu UDMR

Jurnalistul Victor Ciutacu se alătură colegului său, Mircea Badea, şi spune că se declară înşelat de premierul Victor Ponta, după ce prim-ministrul a anunţat imediat după alegeri că va face alianţă cu UDMR.

Ciutacu: "Da, Ponta ne-a înşelat. Este incorect faţă de noi, electorii. E la fel cum s-ar simţi el, dacă nu l-ar nominaliza Băsescu premier"





×
Subiecte în articol: Victor Ponta Gyorgy Frunda
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close