x close

Detalii de ultimă oră despre sondajele pentru desemnarea candidatului PSD la prezidențiale

de D.G.    |    22 Iul 2019   •   18:15
Detalii de ultimă oră despre sondajele pentru desemnarea candidatului PSD la prezidențiale Foto: Agerpres

Codrin Ștefănescu a relatat, luni, la Ediție specială, ce s-a întâmplat în timpul negocierilor PSD cu ALDE și Pro România pentru desemnarea candidatului stângii la prezidențiale.

"E un fel de 'Nu te supăra frate' - ne întâlnim ca să ne vadă colegii și electoratul că ne-am întâlnit, dar fiecare o ține pe a lui. Fifor și Teodorovici au renunțat la candidatură, fără să explice de ce. Nici nu știu dacă erau trecuți în sondaje.

Pleșoianu și Gabriela Firea nu sunt băgați în seamă, adică din câte am înțeles eu, că sondajele sunt secrete, nici măcar nu au fost trecuți în sondaje și totuși Gabriela Firea apare în foarte multe sondaje făcute inclusiv de Antena 3.

Pleșoianu a mai candidat și la congres și a luat un număr de voturi foarte important, ceea ce arată că mai mult de un sfert dintre delegații congresului, adica o sută și ceva de mii de membri de partid, ar merge pe această variantă", a spus Codrin Ștefănescu.

La o zi după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că se retrage din cursa internă pentru a fi desemnat candidatul PSD la președinția României, un alt nume greu din partid spune pas. Este vorba de fostul ministru al Apărării Mihai Fifor.

Mai mult, Fifor ar susține candidatura Vioricăi Dăncilă. 

Din PSD și-au mai anunțat interesul de a candida Gabriela Firea și Liviu Pleșoianu.

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a anunţat luni că a avut discuţii informale cu liderii PSD şi ALDE - Viorica Dăncilă şi Călin Popescu-Tăriceanu, precizând că nu s-a luat nicio decizie privind "candidaturi sau colaborări politice".

"Am avut azi discuţii informale şi cu doamna Viorica Dăncilă şi cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Am insistat doar pe obiectivul principal al PRO România - o schimbare radicală faţă de tot ceea ce s-a întâmplat din ianuarie 2017 şi până în 27 mai 2019: asigurarea unei guvernări eficiente şi a unor reforme adevărate în domeniul administraţiei publice, al economiei şi finanţelor, educaţie, sănătate, mediu ş.a.m.d", a scris Ponta pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a precizat că nu a luat nicio decizie privind "candidaturi sau colaborări politice".

"Evident că nu am luat nicio decizie privind candidaturi sau colaborări politice (asemenea decizii pot fi luate doar de către echipa PRO România) / aşa cum am făcut şi atunci când am discutat cu liderii Opoziţiei sau cu preşedintele Iohannis am dat dovadă de dorinţă de dialog -, dar am prezentat şi susţinut punctele de vedere ale PRO România şi interesele sociale şi economice pe care noi le reprezentăm. Suntem PRO România - şi ţinem (doar) cu România", a adăugat Ponta.

Vinerea trecută, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va avea, luni, o întâlnire cu preşedinţii ALDE şi PRO România, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta, subliniind că îşi doreşte o coaliţie a celor trei partide pentru a susţine un candidat la prezidenţiale.

"Îmi doresc o coaliţie a celor trei partide pentru a susţine candidatul pentru prezidenţiale, îmi doresc alături de noi să vină şi sindicate, chiar şi partide care nu sunt parlamentare, patronate, toţi cei care vor să vină alături de PSD, cred că vor aduce un plus şi cred că dialogul este foarte important pentru a vedea direcţia pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi să vedem dacă putem coagula mai multe forţe alături de PSD astfel încât să ne maximizăm şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale", a afirmat Dăncilă.

Conducerea PSD se va întruni marţi pentru a desemna candidatul la alegerile prezidenţiale.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati