DEZVĂLUIRI. Cum a trecut Antonescu în tabăra lui Băsescu şi a MINŢIT alegătorii PNL

de M.Z.    |    27 Mai 2014   •   12:09
DEZVĂLUIRI. Cum a trecut Antonescu în tabăra lui Băsescu şi a MINŢIT alegătorii PNL Foto: Agerpres
Crin Antonescu a semnat actele de aderare la grupul lui Băsescu, PPE, înainte de alegerile de duminică europarlamentare de duminică, 25 mai.
 
Potrivit unor surse, PNL a semnat aderarea la grupul Popularilor Europeni încă de vineri, iar ieri liberalii încă dădeau impresia că discută această ipoteză.

Sunt informaţii din PNL potrivit cărora partidul liberalilor deja este membru al PPE. 
 
Din punct de vedere juridic actele s-au parafat, iar acum urmează ca anunţul public să fie făcut în cadrul reuniunii PPE, de la începutul lunii iulie.
 
Prin urmare, PNL este cu acte în regulă în PPE, urmează doar validarea publică, care se va face imediat după congresul extraordinar al demisiilor în bloc din formaţiunea liberală.


Liderul liberal a mai spus că opţiunea PNL este foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europpene din partea PPE, adăugând că există şi o compatibilitate doctrinară, de orietare politică strategică între PPE şi PNL, un partid de dreapta. PNL era membru ALDE.


Radu Tudor: Antonescu a avut un aranjament ascuns cu Traian Băsescu
 
Analistul politic Radu Tudor a calificat această acţiune a PNL drept una din cele mai mari ţepe date românilor şi a spus că Antonescu a avut un aranjament ascuns atât cu Traian Băsescu, cât şi cu PPE.
 
"Este, din păcate, una din cele mai mari ţepe pe care Crin Antonescu şi PNL le trage electoratului din România, şi anume să aibă o înţelege cu adversarul înainte de alegeri. (...) E o chestiune respingătoare, lipsită de orice fel de caracter", a comentat Radu Tudor, marţi, la Antena 3.


Adrian Ursu: Electoratul PNL a fost minţit grav
 
Jurnalistul Adrian Ursu spune că electoratul PNL a fost minţit grav şi bătaia de joc se practică pe scară largă.
 
"Electoratul PNL a fost minţit grav. (...) În continuare în România se practică bătaia de joc la scară largă", a comentat Ursu, după aflarea veştii că PNL a semnat trecerea la PPE înainte de alegerile de duminică.


Citiţi şi Cum e "colorată" harta, după alegerile europarlamentare
 
 

x close