Antena 3 CNN Politică Diaconescu: În turul doi vom rămâne eu şi Vasile Blaga

Diaconescu: În turul doi vom rămâne eu şi Vasile Blaga

Diaconescu: În turul doi vom rămâne eu şi Vasile Blaga
17 Apr 2008   •   21:09

Invitaţi la Ştirea Zilei, cu Gabriela Vrânceanu Firea, Cristian Diaconescu, vicepreşedintele PSD şi Bogdan Ciucă, vicepreşedintele PC au dezbătut tema recent înfiinţatei alianţe politice între cele două partide, precum şi subiectul alegerilor locale din iunie. Diaconescu crede că alianţa PSD-PC este o dovadă de maturitate politică, mai ales că în România nicio asociere de forţe politice nu a rezistat. "La noi, nici cei care stau la putere într-o alianţă nu sunt în stare să o menţină", spune Diaconescu.

Totuşi, vicepreşedintele PSD aminteşte de indiferenţa celor de la putere care s-au separat din punct de vedere politic, dar nu şi pe hârtie. "Din punct de vedere legal, alianţa DA încă există", adaugă Diaconescu.

În ceea ce priveşte zvonurile din presă potrivit cărora alianţa PC-PSD va facilita accesul social-democraţilor în trustul Intact, vicepreşedintele PSD se întreabă cam "câtă minte trebuie să ai ca partid politic să crezi că aliatul tău politic vine la pachet cu un post de televiziune?"

VEDEŢI AICI DECLARAŢIA LUI CRISTIAN DIACONESCU:

Ceea ce candidatul PSD la primăria Capitalei remarcă la actuala guvernare e că nimeni din cei care au eşuat nu şi-ar recunoaşte eşecul. "Toţi sunt manageri perfecţi", se amuză Diaconescu.

În acelaşi registru, partenerul de platou al domnului Diaconescu, vicepreşedintele Bogdan Ciucă spune că, în politică, a avut parte de bucurii, dar şi de şocuri. "Nu mi-am imaginat că oamenii pe care îi vedeam la televizor, ar fi în stare ca, în momentul în care Adrian Năstase e ales preşedintele Camerei Deputaţilor, să se ridice în picioare pe băncuţe, fluierand şi aclamand", a declarat Ciucă.

În ceea ce-l priveşte pe Sorin Oprescu, Cristian Diaconescu aminteşte că un partid nu poate desemna decât un candidat pentru alegeri. Aşa că, atâta timp cât Oprescu nu îşi dă demisia din partid, acesta nu poate candida la locale.

Despre alegeri,.Ciucă spune că această campanie pentru locale va fi una ?murdară?. ?Chiar dacă şefii de partide zâmbesc frumos, se vor da lovituri pe sub masă destul de urâte?, prevesteşte Ciucă.

VEDEŢI AICI DECLARAŢIA LUI BOGDAN CIUCĂ:

Acesta crede că ?sunt partide care vor să îşi consolideze imaginea şi altele care vor să îşi consolideze afacerile.

VEDEŢI AICI DECLARAŢIA LUI BOGDAN CIUCĂ:

Vicepreşedintele PSD e convins că bătălia din turul doi se va da între el şi Vasile Blaga de la PD-L.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close