Antena 3 CNN Politică Dinu Patriciu şi Marian Vanghelie sponsoriezază alegerile de la Bucureşti

Dinu Patriciu şi Marian Vanghelie sponsoriezază alegerile de la Bucureşti

Dinu Patriciu şi Marian Vanghelie sponsoriezază alegerile de la Bucureşti
20 Apr 2008   •   21:50

Campanie cu surprize. Cei care vor sponsoriza reclama pe care şi-o vor face cu multă sârguinţă candidaţii la Capitală vor fi nimeni alţii decât ?greii? topurilor de miliardari, relatează Cotidianul. Au şi un motiv întemeiat. Bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti se ridică la nu mai puţin de un miliard de euro. Investiţia are reguli simple: mizezi pe cât mai mulţi candidaţi ca să îţi sporeşti şansele de câştig.

Un prim finanţator este controversatul om de afaceri Costel Bobic, care şi-a asumat deja rolul de ocrotitor financiar al lui Sorin Oprescu, multaşteptatul candidat independent.Bobic va scoate din buzunar nu mai puţin de un milion de euro.

Alt sponsor este Marius Locic, care îl susţine pe Vasile Bşaga, candidatul PD-L la Bucureşti. Blaga spune că aceste finanţări cu sume ce se ridică la 10 milioane de euro, potrivit zvonurilor de culise din primărie, nu se fac de candidatul însuşi, ci de ?intermediari?. Printre aceştia se mai numără Puiu Popoviciu, Silviu Prigoană şi Dorin Cocoş. Locic nu se dă în lături de la a face favoruri financiare cu iz politic, mai ales că ?dacă esti deştept, dai înainte, că dup-aia se îngheisuie toţi?.

Nici Ludovic Orban, reprezentantul PNL în cursa pentru Bucureşti, nu îşi face griji. De el se va ocupa insuşi mogulul Dinu Patriciu. Orban spune că nu îi place să acumuleze datorii pentru a nu fi nevoit să facă favoruri ca să le acopere. Rămâne de văzut ce îi va cere în schimb magnatul petrolier.

Cristian Diaconescu, candidatul PSD la Capitală, se poate baza pe sprijinul omului de afaceri Robert Negoiţă. Surse din partid spun că printre cei care vor finanţa campania intelectualului PSD se va afla însuşi rudimentarul Marian Vanghelie.

Mai tânărul său coleg de la PIN, Cozmin Guşă speră să îl înduplece pe Nicolae Dumitru Niro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close