Antena 3 CNN Politică Dispute pe scena politică. PNŢCD are doi preşedinţi

Dispute pe scena politică. PNŢCD are doi preşedinţi

Dispute pe scena politică. PNŢCD are doi preşedinţi
24 Aug 2008   •   09:56

PNŢCD are în acest moment doi preşedinţi. Un semn în plus că partidul s-ar putea scinda din cauza unui acord semnat de actuala conducere a ţărăniştilor cu liberalii. Fiecare tabără a convocat câte un for de conducere. Adversarii colaborării cu PNL s-au întâlnit la Bucureşti şi l-au ales preşedinte pe Radu Sârbu, în timp ce simpatizanţii unei colaborări cu liberalii îl susţin pe Petre Marian Miluţ, actualul lider al formaţiunii.

Ţărăniştii adunaţi la Bucureşti sunt nemulţumiţi de prestaţia lui Marian Miluţ la şefia partidului şi nu sunt de acord cu colaborarea cu liberalii în vederea alegerilor parlamentare. Aşa că, s-au adunat la un Congres al partidului şi au ales un alt preşedinte. Pe Radu Sârbu, care este de care este de părere că nu este vorba de o scindare a partidului ci de o scindare a conducerii.

La puţin peste 100 de kilometri distanţă, alţi ţărănişti puneau ţara la cale: membrii taberei lui Marian Miluţ. Aceştia au bătut în cuie înţelegerea de colaborare cu liberalii. Comitetul Naţional de Conducere de la Sinaina a votat destituirea lui Gheorghe Ciuhandu din funcţia de preşedinte al acestui for şi excluderea din partid a lui Radu Sârbu, organizatorii întâlnirii de la Bucuresti.

Grupul de la Sinaia a fost felicitat pentru colaborarea cu PNL de fostrul preşedinte Emil Constantinescu. Într-un mesaj trimis ţărăniştilor, acesta subliniază că PNŢCD are acum şansa unei prezenţe semnificative în viitorul Parlament.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close