Antena 3 CNN Politică Dragnea refuză reconcilierea: Băsescu ne invită să punem batista pe ţambalul fraudării alegerilor

Dragnea refuză reconcilierea: Băsescu ne invită să punem batista pe ţambalul fraudării alegerilor

Dragnea refuză reconcilierea: Băsescu ne invită să punem batista pe ţambalul fraudării alegerilor
Sursa foto: Liviu Dragnea
09 Dec 2009   •   17:14

Apelul preşedintelui Traian Băsescu, privind reconcilierea, constituie în fapt o invitaţie la a închide ochii în privinţa fraudei organizate de PDL prin intermediul instituţiilor statului şi la a pune batista pe ţambal, a afirmat miercuri secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.
"După ce domnii Blaga şi Videanu l-au asigurat că se vor şterge urmele, Traian Băsescu încearcă să pară calm. Calmul şi reconcilierea sunt o formă de a masca fraudele în aceste zile. Apelul la reconciliere este o invitaţie la a închide ochii şi de a pune batista pe ţambal. Reconcilierea trebuie clădită pe adevăr, şi nu pe minciună", a declarat Dragnea.
În opinia sa, întâlnirea Videanu-Blaga-Berceanu-Flutur de la MAI, este o dovadă că aceştia au stabilit procedurile prin care instituţiile statului - care au fost folosite pentru fraudarea alegerilor - să fie folosite acum pentru ştergerea urmelor.
"Vom continua demersurile de deconspirare a celei mai grave fraude electorale de după 1989. A fost pentru prima dată când frauda a fost coordonată şi organizată la nivel naţional", a adăugat Dragnea.
Social-democratul s-a referit la probele privind fraudarea scrutinului prezidenţial înaintate astăzi Curţii Constituţionale, el apreciind că acestea dovedesc faptul că frauda a fost sistematică, generalizată şi organizată de PDL, cu largul concurs al celor care au fost numiţi în funcţii după scoaterea PSD de la guvernare.
"PDL foloseşte acum instituţiile statului pentru a încerca să şteargă urmele fraudării. Sunt presiuni asupra oamenilor din instituţii. Înţelegem perfect mecanismul după care funcţionează ştergerea urmelor: unii le arată biciul, iar alţii le arată zăhărelul. Pe de o parte, cei care conduc instituţii fac presiuni, iar pe de alta, domnul Traian Băsescu îi asigură că nimeni nu va păţi nimic", a conchis Dragnea.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close