Antena 3 CNN Politică Duvăz: Băsescu şi PDL au încercat reeditarea Pieţei Universităţii la 20 de ani de la Revoluţie

Duvăz: Băsescu şi PDL au încercat reeditarea Pieţei Universităţii la 20 de ani de la Revoluţie

Duvăz: Băsescu şi PDL au încercat reeditarea Pieţei Universităţii la 20 de ani de la Revoluţie
Sursa foto: Bogdan Niculescu-Duvãz
02 Dec 2009   •   13:54

Preşedintele Traian Băsescu şi PDL încearcă să reediteze în mod jalnic Piaţa Universităţii la 20 de ani de la Revoluţie, dând dovadă că nu au învăţat nimic din exerciţiul democratic, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz referindu-se la manifestaţiile spontane care au urmat în diferite localităţi ale ţării semnării parteneriatului pentru Timişoara dintre PSD-PNL şi PNŢCD. Duvăz a invocat şi conţinutul unei scrisori deschise semnat de 15 organizaţii ale revoluţionarilor din Timişoara,prin care se reproşează filialei locale a PDL, dar şi şefului statului modul nedemocratic în care au reacţionat în momentul parafării acestui pact.

?Am aici o scrisoare deschisă, în care sunt semnatari ai tuturor organizaţiilor revoluţionare neconstatare din Timişoara, adresată preşedintelui PDL Timiş şi domnului Traian Băsescu, preşedintele româniei. Dau citire numai primei fraze: la 20 de ani de la revoluţie dovediţi că nu-aţi învăţat nimic din exerciţiul democratic. Asta, pentru ca să spulberăm mitul. Un grup de oameni a protestat cu oarecare violenţă şi s-au creat anumite momente penibile. Din păcate acţiunea a fost gestionată şi inventată de PDL. E trist că la 20 de ani am ajuns să mutăm dezbaterile politice în stradă? a afirmat Duvăz.

Reprezentantul PSD a apreciat că tactica aplicată de PDL vine ca urmare a măririi diferenţei în sondaje dintre candidatul lor şi cel cel social-democrat. ?Traian Băsescu ştie că există o diferenţă de 8 % între el şi Mircea Geoană şi atunci nu mai are altă soluţie decât a stârni şi alimenta cu fantasme de tipul comunismului la 20 de ani după ce a şi-a dat obştescul sfârşit, sau al Moscovei, după 18 ani de la dispariţia URSS. Domnul Băsescu foloseşte instrumentul altercaţiilor încercarea jalnică de reeditare penibilă a momentului Pieţiei Universităţii în care activiştii scoşi, aduşi, sau pur şi simplu câţiva creduli încercau, tot aşa de jalnic să cânte imnul Pieţei Universităţii? a mai afirmat Duvăz.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close