Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu este noul secretar general al Organizaţiei de Tineret a PD-L

Elena Băsescu este noul secretar general al Organizaţiei de Tineret a PD-L

Elena Băsescu este noul secretar general al Organizaţiei de Tineret a PD-L
24 Feb 2008   •   13:24

Elena Băsescu este noul secretar general al Organizaţiei de Tineret a PD-L. Fiica preşedintelui şi-a învins categoric adversarii. Ea a obţinut 377 de voturi din totalul de 384. Elena Băsescu este astfel, al doilea membru al familiei Băsescu care obţine o funcţie importantă în politica românească. Contracandidaţii Elenei Băsescu, Bogdan Boza şi Cătălin Cosmin Petruţ au obţinut doar două, respectiv partru voturi favorabile. Funcţia de secretar general adjunct va fi ocupată de George Rusescu, care a obţinut 380 din cele 384 de voturi ale delegaţilor.

În urma votului, pe primele zece locuri printre candidaţii pentru funcţiile de vicepreşedinţi, câştigători în cursă, sunt Bogdan Ţiţei, Răzvan Stan, Aurelian Chiriac, Ştefan Stoica, Cristian Daniel Florian, Constantin Dan Neagu, Darius Pintilie, Dorin Sava, Adrian Florentin Oprică şi Marius Vătavu.

Elena Băsescu are 25 de ani, a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Universităţii Româno-Americane, iar apoi a studiat economia într-un centru universitar din Statele Unite. Mezina preşedintelui şi-a continuat studiile cu un master în cadrul SNSPA, pe care l-a trecut cu nota 10.

În timpul prezentării dizertaţiei, Elena Băsescu i-a convins pe profesorii din comisia de examinare ca e foarte pricepută la politică. De pregatirea lucrării sale s-a ocupat personal Cristian Pârvulescu, profesor universitar la SNSPA şi lider al PRO Democraţia, nimeni altul decât cel acuzat de preşedintele Băsescu, la sfârşitul anului trecut, că promovează minciuni şi că e în cârdăşie cu Executivul.

Colegii Elenei de la masterat spun că aceasta a fost foarte stresată înaintea dizertaţiei şi că s-a plimbat cu cărţile despre partide politice şi sisteme electorale peste tot prin ţară, în timpul campaniei pe care a susţinut-o pentru funcţia de secretar general al tinerilor din PD-L.

Elena Băsescu a urmat, timp de doi ani, Masteratul de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, pe locurile bugetare, reuşind să încheie cele patru semestre cu media generală 9. A fost angajată timp de doi ani la firma Luxten, pe post de consultant marketing, dar în cea mai mare parte a timpului s-a ocupat de modelling.

Candidatura Elenei Băsescu la funcţia de secretar executiv în OTPD-L a generat discuţii aprinse în rândul colegilor săi, care au reclamat riscul unor ?înscăunari dinastice" în locul adevăratei competiţii. Contracandidaţii Elenei, Bogdan Boza de la PD-L sector 1 şi Cozmin Petruţ, preşedinte executiv de la filiala Dolj, au acuzat ?nepotismul" promovat în partidul lui Emil Boc.

Elena Băsescu a afirmat însă că nu candidează pentru că tatăl a fost preşedintele PD, ci din postura unui simplu membru de partid, care vrea sa coordoneze eficient şi coerent Organizaţia de tineret.

ELENA BĂSESCU: "NIMENI NU I-A IMPUTAT LUI GEORGE W. BUSH CĂ ESTE BĂIATUL LUI TATA"

MONICA IACOB RIDZI, NOUL PREŞEDINTE AL ORGANIZAŢIEI DE TINERET A PD-L

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close