Antena 3 CNN Politică Elena Udrea ar fi părăsit deja țara pe la Vama Giurgiu. Polițiștii nu au găsit-o acasă

Elena Udrea ar fi părăsit deja țara pe la Vama Giurgiu. Polițiștii nu au găsit-o acasă

”Nu știu dacă Elena Udrea este în țară”, spune unul dintre avocații acesteia. Elena Udrea a fost condamnată astăzi la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea ar fi părăsit deja țara pe la Vama Giurgiu. Polițiștii nu au găsit-o acasă
Sursa foto: agerpres
de Corina Matlinschi    |    07 Apr 2022   •   16:21

Update 16:30. Surse Antena 3 susțin că Elena Udrea a părăsit deja țara pe la Vama Giurgiu. 

Seara trecută, Elena Udrea a declarat jurnaliștilor Antena 3 că se află în țară, fiind acasă cu iubitul și fetița. 

Polițiștii au căutat-o inclusiv la adresa de domiciliu din Capitală, însă acolo nu era nimeni. 

În urmă cu scurtă vreme, polițiștii au ajuns la reședința Elenei Udrea. Cu alte cuvinte, aceștia au intrat în posesia mandatului de încarcerare iar acum o caută atât la adresa din cartea de identitate cât și la celelalte adrese cunoscute.

Elena Udrea ar trebui dusă întâi în arestul poliției, unde va trece prin acea perioadă de tranzit, ulterior va fi încarcerată cel mai probabil la Penitenciarul Târgșor. 

Polițiștii ajunși la domiciliul acesteia nu au găsit-o acasă. 

”Nu este acasă, v-am confirmat că nu este acasă”, a declarat unul dintre polițiștii veniți la domiciliul Elenei Udrea. 

Și jurnaliștii Antena 3 au încercat să o contacteze pe Elena Udrea, însă nu au primit niciun răspuns. 

Elena Udrea rămâne cu pedeapsa de 6 ani în dosarul "Gala Bute" şi va merge la închisoare

Elena Udrea se întoarce la închisoare! Judecătorii de la Instanța Supremă i-au respins contestaţia în anulare formulată la decizia de condamnare în dosarul Gala Bute, care prevedea 6 ani de închisoare pentru fostul ministru al Turismului.

ICCJ a respins contestația în anulare iar decizia inițială in dosarul Gala Bute rămâne definitivă, astfel că Elena Udrea va trebui să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare.

Ceilalţi inculpaţi au pedepse cu suspendare: Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) - un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării) - 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii) - 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă (administratorul unei firme) - doi ani şi şase luni cu suspendare.

Pe de altă parte, prin respingerea contestaţiei DNA a fost menţinută decizia de achitare primită de fostul ministru al Economiei Ion Ariton.

La ultimul termen al procesului Gala Bute, cel de luni, 4 aprilie, procurorul DNA pledant a suținut în fața completului, în consens cu avocații și inculpații, admiterea contestației în anulare a celor condamnați pentru corupție. Asta ar fi înseamnat desființarea sentinței și rejudecarea apelului.

Miercuri, Direcția Națională Anticorupție a anunțat, însă, că solicită judecătorilor de la Înalta Curte să aplice decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene sau să respingă toate contestațiile în anulare formulate în procesul „Gala Bute”.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close