Antena 3 CNN Politică Cum s-a plâns Elena Udrea judecătorilor bulgari: ”Viața mea este distrusă!”

Cum s-a plâns Elena Udrea judecătorilor bulgari: ”Viața mea este distrusă!”

Elena Udrea ajunge astăzi din nou în fața judecătorilor din Bulgaria și le va cere să o lase liberă. Ea va încerca să demonstreze că nu are de gând să fugă și va aduce acte care dovedesc că a închiriat o locuință în Bulgaria pentru următorii șapte ani.

Cum s-a plâns Elena Udrea judecătorilor bulgari: ”Viața mea este distrusă!”
de Laura Dinu    |    14 Apr 2022   •   08:28

Judecătorii de acolo au cerut informații autorităților de la noi din țară legate de condițiile de detenție în care a stat fostul Ministru al turismului.  Și asta pentru că Elena Udrea a spus că nu vrea să fie extrădată în România din cauza condițiilor proaste din închisorile de la noi.

De aceea instanța din Bulgaria a decis să ceară lămuriri autorităților române despre condițiile de detenție.  În plus, în fața judecătorilor, Elena Udrea a explicat și de ce este persecutată.

”Aș spune distinsului tribunal că este o ocazie nu doar de a soluționa o cerere de extrădare și de a scrie istorie, deoarece cazul meu nu este doar unul cu justiția din România,  este un caz care privește justiția Europeană. (...) Decizia ÎCCJ  a ajuns să fie respinsă peste tot în Europa.  

Nu mai târziu de acum două săptămâni cereri de extrădare în baza deciziei ÎCCJ  au fost respinse în Belgia, în Grecia, acum câteva luni în Marea Britanie, nenumărate cazuri în Italia și Franța. Sunt sigură că statul român își va retrage mandatul european. O să fim în aceeași situație în care am fost acum trei ani doar că între timp eu stau în pușcărie, un copil de trei ani stă singur acasă și viața mea continuă să fie distrusă de opt ani”, le-a mărturisit fostul ministru magistraților bulgari.  

Marțea următoare va fi dată o nouă decizie în acest dosar. 

Jurnalist: Este o victorie pentru dumneavoastră cea de azi de la tribunal?

Avocată: Nu cred!

Jurnalist: De ce?

Avocată: Pentru că decizia Tribunalului va fi dată peste cinci zile. 

Jurnalist: Ne puteți cum spune cum este Elena Udrea?? Cum se simte?  Ați vorbit cu ea?

Avocat: Este bine!

Astăzi, Elena Udrea va mai avea un nou proces, de această dată la Înalta Curte din Sofia.  Acolo urmează să se dea o decizie definitivă privind menținerea sau nu în arest a fostului Ministru al Turismului până la extrădarea în România.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close