Antena 3 CNN Politică Emil Boc a revocat ordinul lui Andronescu de numire a directorilor de şcoli

Emil Boc a revocat ordinul lui Andronescu de numire a directorilor de şcoli

Emil Boc a revocat ordinul lui Andronescu de numire a directorilor de şcoli
Sursa foto: Emil Boc
02 Oct 2009   •   11:08

Premierul Emil Boc, ministru interimar al Educaţiei, a anunţat vineri că a revocat ordinul fostului ministru Ecaterina Andronescu prin care directorii de şcoli erau numiţi de către minister. Totodată, premierul a arătat că până la finele lunii noiembrie va avea pa masă finalizate procedurile de examinare şi evaluare la care vor fi suspuşi elevii de clasa a opta şi cei care vor intra în focurile bacalaureatului.

?Am revocat ordinul ministrului educaţiei prin care directorii de şcoli erau numiţi prin ordinul său. Am stabilit 30 octombrie şi 30 noiembrie ca termene pentru finalizarea publică a procedurilor de examinare şi evaluare a elevilor la clasa a opta şi bacalaureat? a precizat Boc.

Premierul a dat asigurări că nici un ministru numit interimar nu va primi nici un ban în plus la salariu pentru exercitarea acestor competenţe suplimentare.

Ordinul emis de Andronescu prevede încetarea numirilor cu delegaţie a directorilor de şcoli, care erau făcute de inspectorii şcolari generali.

Potrivit Ordinului MECI nr 5139/16.09.2009, "detaşarea în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat neocupate prin concurs se realizează prin ordin al ministrului Educaţiei, Cerecetării şi Inovării, la propunerea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar".




Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close