Antena 3 CNN Politică Emil-Răzvan Pîrjol: Ne gândim la suspendarea ordonanței care obligă rambursarea pachetelor turistice

Emil-Răzvan Pîrjol: Ne gândim la suspendarea ordonanței care obligă rambursarea pachetelor turistice

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Emil-Răzvan Pîrjol, a declarat, astăzi, la Income Magazine, că analizează suspendarea Ordonanţei 2/2018, care obligă operatorii la rambursarea pachetelor turistice, în contextul crizei generate în sector de pandemia de coronavirus.

Emil-Răzvan Pîrjol: Ne gândim la suspendarea ordonanței care obligă rambursarea pachetelor turistice
Sursa foto: Facebook
04 Apr 2020   •   13:57

"Ne gândim foarte serios la suspendarea acestei Ordonanţe 2 (Ordonanţa nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate n.r.), care obligă rambursarea pachetelor turistice, dar trebuie bineînţeles să venim cu o măsură compensatorie.

Antena 3

Ideea este că am dori, pentru moment, să evităm această presiune asupra agenţiilor, pentru că în astfel de situaţie nu vom face decât să grăbim intrarea lor în insolvenţă.

Pe de altă parte, trebuie găsită o măsură care să asigure consumatorul că îşi va recupera banii sau dacă doreşte să reprogrameze, ceea ce noi îi sfătuim fără doar şi poate, să aibă aceleaşi condiţii ca şi cele precedente", a declarat Emil-Răzavn Pîrjol, la Antena 3.

Oficialul susţine că în prezent agenţiile de turism îşi pot trimite oamenii în şomaj "cu greutate", pentru că sunt ocupaţi cu gestiunea reclamaţiilor şi a doleanţelor de rambursare, iar în prezent se analizează posibilitatea ca agenţiile să poată emite un certificat, pe o durată de 18-24 de luni, pentru reprogramarea vacanţelor.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close