Antena 3 CNN Politică Eu cu cine votez? Finala principalilor candidaţi pentru funcţia de prim-ministru

Eu cu cine votez? Finala principalilor candidaţi pentru funcţia de prim-ministru

Eu cu cine votez? Finala principalilor candidaţi pentru funcţia de prim-ministru
26 Noi 2008   •   20:34

Miercuri seară, la Antena 1, a avut loc finala candidaţilor pentru funcţia de prim-ministru, cea mai importantă dezbatere din această campanie electorală. Theodor Stolojan, Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu sunt cei trei candidaţi nominalizaţi pentru funcţia de premier de către cele mai importante forţe politice din România, care s-au înfruntat într-o emisiune moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.
La prima întrebare ?Care este prima măsură după instalarea la Palatul Victoria??, Theodor Stolojan a precizat: ?Elaborarea proiectului de buget pe 2009, prezentarea acestuia în Parlament pe baza priorităţilor PD-L şi a programului anticriză. Bugetele locale sunt blocate până nu se adioptă bugetul ţării. Aplicarea legii cu privire la salarizarea profesorilor şi a pensiei sociale din 2009 a pensiei sociale, este următoarea prioritate".
?Avem o criză profundă, trebuie să venim cu un plan anticriză serios, cu o reducere a politicilor bugetare?, a spus Mircea Geoană.
?Ne apucăm de treabă, ştim ce avem de făcut, e important să discutăm despre viitorul României şi al românilor, vor trebui să aleagă între politicile PSD şi cele liberale?, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

?Pentru funcţia de ministru al Finanţelor cerem competenţă şi integritate, îmi doresc un ministru care să înţeleagă criza actuală, să fie capabil să facă o restructurare a întregului proces bugetar", a spus Theodor Stolojan răspunzând la întrebarea privind calităţile celui care va fi desemnat ministrul Finanţelor.

La aceeaşi întrebare, Mircea Geoană a spus că "ministrul de Finanţe trebuie să ştie să spună nu şi să aibă contacte internaţionale".

?Actualul titular la ministerul Finanţelor este primul vizat", a precizat şi Călin Popescu Tăriceanu.

Radu Preda, redactor şef la Săptămâna Financiară, l-a întrebat pe Mircea Geoană care va fi nivelul salariului mediu in 2012. ?Este foarte important pentru noi să creşetem salariile mici, de aceea noi am calculat o medie de creştere, pe următorii patru ani de 4,5 la sută. Considerăm că se poate ajunge la un salariu mediu de 500 de euro în 2012?, a spus Mircea Geoană.
Eduard Pastia, redactor şef Financiarul, a dorit să ştie ce măsură adoptată de actualul Guvern va fi menţinută. ?Cota unică de impozitare şi fiscalitatea redusă vor fi menţinute?, a precizat Călin Popescu Tăriceanu
Moise Guran, realizatorul Bizbazar l-a întrebat pe Theodor Stolojan despre modul în care se vor realiza reformele economice promise.
?Într-un program anticriză trebuie adoptate măsuri care să stimuleze investiţile, profitul reinvestit spre exemplu sau protejarea celor mai săraci, şi alte măsuri precum introducerea pensiei sociale garantate, şi de un program de criză de austeritate?, a răspuns Theodor Stolojan.
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close