Antena 3 CNN Politică Eugen Teodorovici, mesaj ferm, după ce ALDE a hotărât să iasă de la guvernare: Voi insista să guvernăm şi nu să stăm la guvernare!

Eugen Teodorovici, mesaj ferm, după ce ALDE a hotărât să iasă de la guvernare: Voi insista să guvernăm şi nu să stăm la guvernare!

Eugen Teodorovici, mesaj ferm, după ce ALDE a hotărât să iasă de la guvernare: Voi insista să guvernăm şi nu să stăm la guvernare!
28 Aug 2019   •   17:46

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, susţine că va insista ca social-democraţii să guverneze, nu să stea la guvernare, adăugând că renunţarea echivalează cu "acceptarea neputinţei". 

"Renunţarea, în general, echivalează cu acceptarea neputinţei, dar este o opţiune individuală. Însă renunţarea la o demnitate publică obţinută în baza unui vot de încredere echivalează cu un act de laşitate. Nu poţi renunţa la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin. Guvernarea nu este un simplu act de prezenţă sau de complezenţă. Este pricepere, voinţă şi stăruinţă şi, mai ales, asumare. De aceea, voi insista să guvernăm şi nu să stăm la guvernare", a scris Teodorovici, miercuri, pe Facebook. 

Conducerea ALDE a decis luni ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din noiembrie. 

Ulterior, preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a anunţat decizia conducerii social-democrate de a rămâne la guvernare. Dăncilă a afirmat că pentru PSD "este foarte important ceea ce se întâmplă cu România" şi că, dincolo de interesele şi deciziile politice, partidul pe care îl conduce are responsabilitatea de a asigura stabilitate pentru ţară.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close