Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: 'Arătăm astfel incapacitatea actualului partid de guvernământ'

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: 'Arătăm astfel incapacitatea actualului partid de guvernământ'

Partidul Social Democrat, cu sprijinul organizației PES activists Romania, a inițiat o petiție ce va fi depusă la Parlamentul European în scopul respectării drepturilor muncitorilor sezonieri.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: 'Arătăm astfel incapacitatea actualului partid de guvernământ'
Sursa foto: Hepta
16 Mai 2020   •   14:33

"În ultima perioadă, în contextul COVID-19, un număr important de lucrători români au fost transportați în diferite state membre ale Uniunii Europene pentru efectuarea unor munci sezoniere sau activități de tip social în baza unor acorduri bilaterale agreate între respectivele țări și Guvernul României. Acorduri care depășesc cadrul de reglementare european privind libera circulație și dreptul la muncă în spațiul european.

Presa a relatat în amănunt asupra condițiilor în care se desfășoară acest lucru scotând în evidență riscurile medicale la care sunt expuși lucrătorii români dar și gravele deficiențe în materie de drepturi sociale rapoarte la standardele europene. În acest context, Partidul Social Democrat, cu sprijinul organizației PES activists Romania, inițiază o petiție ce urmează a fi depusă la Parlamentul European cu scopul de a solicita instituțiilor europene să analizeze aceste situații și să impună respectarea drepturilor lucrătorilor conform recomandărilor și reglementărilor europene.

Această sesizare reprezintă un demers prin care venim în sprijinul lucrătorilor români protejându-le dreptul de a lucra unde doresc, și în sprijinul familiilor din țară a acestor lucrători, care ar vrea să știe că apropiații lor sunt protejați, chiar și când pleacă la muncă în statele occidentale. Arătăm astfel incapacitatea actualului partid de guvernământ în a folosi mecanismele europene pentru protejarea cetățenilor români și apelăm la instrumentele europene disponibile în astfel de situații.

Menționez faptul că în ultima perioada am parcurs, în locul Guvernului României, toate etapele procedurale disponibile la nivel european apelând prin diferite demersuri la Ombudsman-ul european, la Agenția Europeană pentru Muncă și la Comisia Europeană solicitându-le să vegheze la respectarea acestor drepturi.

Puteți semna petiția aici: https://www.change.org/DrepturiEgale", se arată într-un comunicat al europarlamentarului PSD.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close