Antena 3 CNN Politică Fenechiu, pus la punct de Antonescu: Cultura are în fruntea sa un român. Kelemen Hunor, la fel de român ca şi mine

Fenechiu, pus la punct de Antonescu: Cultura are în fruntea sa un român. Kelemen Hunor, la fel de român ca şi mine

Fenechiu, pus la punct de Antonescu: Cultura are în fruntea sa un român. Kelemen Hunor, la fel de român ca şi mine
Sursa foto: Crin Antonescu
23 Dec 2009   •   14:02

Liderul PNL, Crin Antonescu a luat miercuri, în plenul Parlamentului reunit, apărarea udemeristului Kelemen Hunor a cărui numire în fruntea Ministrului Culturii a fost aspru contestată de liberalul Relu Fenechiu. Kelemen Hunor este la fel de român ca şi mine, iar Cultura are în fruntea sa un român i-a replicat Antonescu unui Fenechiu indignat, care, de la tribuna plenului, tuna şi fulgera la adresa nedreptăţii ca un domeniu precum cultura să fie condus de o minoritate în România.
Relu Fenechiu a susţinut că Ministerul Culturii va fi condus de un minoritar pentru că Băsescu şi-a dorit Ministerul Dezvoltării pentru Udrea.
"Acest Guvern are o calitate: nu este într-adevăr un Guvern făcut la Grivco, clanurile şi grupurile de interese s-au adunat direct la Palatul Victoria şi acolo şi-au împărţit hălcile. Aşa a ajuns România să aibă un Minister al Culturii şi nu uitaţi, suntem într-o economie globalizată şi o Europă unită, dar singurul lucru care deosebeşte ţările Europei este cultura fiecărei ţări. Nu este normal şi nu este corect ca cultura românească să fie condusă de o minoritate în România. Am tot respectul pentru domnul Kelemen, îmi este prieten, sunt convins că va face lucruri bune la Ministerul Culturii, dar nu era corect doar pentru faptul că Traian Băsescu şi-a dorit să-i dea doamnei Udrea Ministerul Dezvoltării să nu dăm cultura unui român", a afirmat Relu Fenechiu.
Intervenţia sa a fost corectată de liderul PNL Crin Antonescu, care a afirmat că şi Kelemen Hunor este român.
"Este singura intervenţie în care voi lua apărarea Guvernului dumneavoastră. Unul dintre colegii mei de partid a reproşat actualului Guvern propus că Ministerul Culturii ar fi trebuit să revină unui român. În acest guvern Ministerul Culturii are desemnat în fruntea sa un român. Domnul Kelemen Hunor e la fel de român ca şi mine, ca şi noi toţi în sensul cetăţeniei", a susţinut Antonescu.



Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close