Antena 3 CNN Politică Fierbe USL-ul din cauza CODULUI PENAL. Alianţa, mai aproape ca niciodată de SCINDARE

Fierbe USL-ul din cauza CODULUI PENAL. Alianţa, mai aproape ca niciodată de SCINDARE

Fierbe USL-ul din cauza CODULUI PENAL. Alianţa, mai aproape ca niciodată de SCINDARE
de O.P.    |    17 Dec 2013   •   05:59
USL se apropie cu paşi repezi de scindare. Crin Antonescu şi Victor Ponta vorbesc degajat de ruperea Uniunii, după o săptămână de tensiuni şi acuze provocate de modificările la Codul Penal.

Şi nici nu e de mirare în condiţiile în care relaţiile dintre cei doi lideri sunt mai reci ca niciodată. Dovadă stă cel mai recent şir de acuzaţii reciproce, când cuvântul de ordine a fost minciuna.

Premierul a spus că Antonescu şi-a minţit colegi. Nu a trecut mult timp şi liderul PNL a spus că nu el a fost prins cu minciuna. Abia spre seară tonul s-a calmat, iar premierul a spus că USL trebuie să rămână unită în faţa lui Traian Băsescu şi pentru asta e dispus să-şi ceară şi scuze.

Scandalul a pornit după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, Crin Antonescu le-a spus colegilor de partid că Victor Ponta a propus ca liderii USL şi miniştrii să se pronunţe împotriva legii amnistiei, dar proiectul să treacă în Parlament. Discuţia de la vârful PNL a ajuns publică, prin intermediul unor stenograme.

Aproape simultan, Crin Antonescu a ţinut să se apere şi să atace, la rândul lui.

Ulterior, fiecare ieşire în faţa camerelor de filmat, a fost o ocazie pentru cei doi lideri de a mai pune paie pe foc. Se vorbeşte chiar despre o posibilă rupere a USL, după sărbători.

×
Subiecte în articol: Cod Penal
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close