Antena 3 CNN Politică Firea: Educaţia, cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, raportat la PIB. Guvernul Cîţu și-a umplut pușculița pentru a da bani clientelei politice

Firea: Educaţia, cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, raportat la PIB. Guvernul Cîţu și-a umplut pușculița pentru a da bani clientelei politice

Gabriela Firea, senator PSD, spune că "jungla de dreapta" îşi arată efectele, astfel că bugetul întocmit de Cîţu aduce tăieri şi sărăcie, nu bunăstare.

Firea: Educaţia, cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, raportat la PIB. Guvernul Cîţu și-a umplut pușculița pentru a da bani clientelei politice
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Feb 2021   •   11:34

Cel mai mic buget îl are Educaţia, la Sănătate au fost tăieri, mai spune Firea, care adaugă că "guvernul Cîțu și-a umplut pușculița pentru a da bani preferențial, pe sub mână, clientelei politice".

"Jungla de dreapta îşi arată efectele! Bugetul întocmit de guvernul Cîțu nu are ca prioritate oamenii, din păcate! Se vede clar acest lucru pentru că, la aproximativ același PIB cu cel din bugetul alternativă al echipei social - democrate, aduce austeritate, tăieri și sărăcie, în loc de relansare economică și creșterea bunăstării generale.

Firea: La Educaţie, Cîțu alocă cel mai mic buget raportat la PIB, din ultimii 30 de ani

Sănătate: Cîțu taie 2,2 miliarde de lei, aproape echivalentul a 2 campanii naționale de vaccinare antiCOVID. PSD are soluții pentru creșterea cu 30% a bugetului Sănătății.

Educație: Cîțu alocă cel mai mic buget raportat la PIB, din ultimii 30 de ani. PSD are soluții pentru creșterea cu 18% a bugetului Educației. 

În valoare nominală, bugetul educației crește cu doar 0,86% față de anul precedent și e mai mică cu peste 2 miliarde de lei față de alocarea din ultimul an de guvernare PSD. 

Agricultură: Cîțu taie TOATE despăgubirile pentru calamități, taie aproape jumătate din subvenții(48,73%), taie mai mult de o treime (37,88%) din banii pentru irigații. 

Lucrări publice, dezvoltare și administrație: Cîțu taie din total 1,3 miliarde de lei-14,11% față de 2020 însă de la programele de dezvoltare ale autorităților publice locale – transferuri între UAT-uri – se taie 2,3 miliarde de lei, adică 37% din sume comparativ cu 2020. 

Firea: guvernul Cîțu și-a umplut pușculița pentru a da bani preferențial, pe sub mână, clientelei politice

Consecința: proiectele comunităților locale vor îngheța!

În schimb, guvernul Cîțu și-a umplut pușculița pentru a da bani preferențial, pe sub mână, clientelei politice, primarilor proprii", a scris Gabriela Firea, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Jungla de dreapta îsi aratā efectele! Bugetul întocmit de guvernul Cîțu nu are ca prioritate oamenii, din pācate! Se...

Publicată de Gabriela Firea pe Sâmbătă, 13 februarie 2021

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close