Antena 3 CNN Politică Firea, după ameninţarea lui Băsescu: Mă tem pentru familia mea, dar îmi fac datoria. Soţul meu nu are niciun dosar

Firea, după ameninţarea lui Băsescu: Mă tem pentru familia mea, dar îmi fac datoria. Soţul meu nu are niciun dosar

Firea, după ameninţarea lui Băsescu: Mă tem pentru familia mea, dar îmi fac datoria. Soţul meu nu are niciun dosar
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    14 Apr 2014   •   10:12
Senatorul PSD Gabriela Firea a răspuns, luni, atacurilor preşedintelui Traian Băsescu, susţinând că soţul ei, primarul Florentin Pandele, nu are niciun dosar în instanţă, dar a adăugat că se teme pentru familia sa, însă îşi va continua activitatea în cazul comisiei Nana. Firea mai spune că şeful statului ar trebui să fie supărat pe notar şi pe admnistratorul firmei, şi nu pe membrii comisiei Nana. 
 
''Mă tem pentru familia mea, preşedintele Traian Băsescu se antepronunţă deoarece soţul meu n-are niciun dosar în instanţă'', a declarat Gabriela Firea, luni, la Antena 3. 

Senatorul PSD consideră că, în acest caz, este vorba de "o presiune şi o încercare de intimidare şi se poate vorbi şi de şantaj".
 
"Am reţinut aseară, de la preşedinte, că are cunoştinţe domnia sa, că la Primăria Voluntari ar fi nişte probleme, că ar fi în neregulă. Domnia sa cred că se antepronunţă, deoarece după ştiinţa noastră nu există o astfel de situaţie. Ne punem întrebarea dacă nu cumva din ianuarie, de când am intrat eu în această comisie, s-au dat comenzi pentru a i se fabrica nişte dosare soţului. (...) Soţul meu (Florentin Pandele - n.r.) nu este subiectul niciunei anchete, de asemenea, nu are niciun dosar în instanţă", a mai spus Firea.

Politicianul a mai spus că, după acuzaţiile de duminică ale preşedintelui Traian Băsescu, nu ar fi exclus ca soţul ei să se trezească cu un dosar.
 
"Putem bănui că oricând i se poate fabrica soţulului meu un dosar", a precizat Gabriela Firea.
 
În ceea ce priveşte celelalte afirmaţii ale preşedintelui la adresa lui Firea, aceasta nu a dorit să răspundă.
 
"La jigniri nu răspund. Suntem în Săptămâna Patimilor, fiecare cât poate", a replicat senatorul PSD.

Referitor strict la cazul Nana, Gabriela Firea consideră că a fost ameninţată de Băsescu pentru că este femeie şi se întreabă ce se va întâmpla şi cu prefectul din Călăraşi.
 
"O să-l ameninţe şi pe prefectul de Călăraşi că-l bagă în puşcărie, precum pe soţul meu? (...) Se răzbună pe mine că sunt femeie, am un soţ primar. Probabil că îi va lua şi pe ceilalţi membri ai comisiei la puricat. (...) Fireşte că mă tem pentru familia mea, îmi este teamă de acest şantaj direct, dar îmi voi face datoria până la capăt. Vom încerca să finalizam raportul Comisie Nana săptămâna aceasta", a încheiat senatorul PSD, Gabriela Vrânceanu Firea.


Ulterior, senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat luni, pe o reţea de socializare, la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".
 
Firea precizează, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.
 
"Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.
 
Preşedintele Traian Băsescu a ameninţat-o duminică pe senatoarea PSD, Gabriela Firea, că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu stă în banca ei.

"Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, daca nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a declarat Traian Băsescu.
 
Avertizarea preşedintelui vine la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.
 
Ameninţările de duminică seara ale preşedinelui au venit înainte de finalizarea raportului în cazul Nana, care ar putea fi dat chiar astăzi.

Comisia Nana a făcut o descoperire importantă în cazul terenului agricol achiziţionat de familia Băsescu. Firma care a vândut proprietatea a fost înfiinţată special pentru această tranzacţie şi desfiinţată imediat după vânzare-cumpărare. 

Comisia Nana a aflat că opt persoane, toate cu domiciliul în sectorul 5 al Capitalei unde îşi avea sediul şi firma respectivă, au fost iniţial împroprietărite cu terenurile care au ajuns la fiica preşedintelui, Ioana Băsescu.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST


Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 
Adrian Rădulescu a vorbit cu administratorul firmei care avea în arendă terenul de la Nana înainte de a fi cumpărat de Ioana Băsescu.

Reprezentantul firmei Amigo a dezvăluit membrilor comisiei Nana că Rădulescu nu i-a spus cine urma să cumpere moşia. 

Citiţi şi Nepotul lui Adrian Rădulescu, consilier al lui Băsescu, implicat în evaziune fiscală


 

×
Parteneri
Primele imagini exclusive din timpul atacului de la Padina!
x close