Antena 3 CNN Politică Firea, după întâlnirea cu Dragnea și Tăriceanu: A fost o relație încordată cu Tudose, dar am lămurit problemele cu premierul

Firea, după întâlnirea cu Dragnea și Tăriceanu: A fost o relație încordată cu Tudose, dar am lămurit problemele cu premierul

Firea, după întâlnirea cu Dragnea și Tăriceanu: A fost o relație încordată cu Tudose, dar am lămurit problemele cu premierul
Sursa foto: Foto: colaj Agerpres
de M.Z.    |    06 Dec 2017   •   13:37

UPDATE 13.37 - Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri, după întâlnirea cu șeful PSD, Liviu Dragnea, că a lămurit toate problemele cu premierul, iar ”de azi, relația cu Tudose e una calmă”.

”A fost o relație încordată cu Tudose”, a precizat Firea.

Potrivit edilului, la întâlnire s-a discutat și despre bugetul Capitalei.

În ce priveșt protestele, edilul Capitalei a subliniat, încă o dată, că ”nu organizăm miting, este doliu național”.

UPDATE 13.04 - La întâlnirea din biroul șefului Camerei Deaputaților, a ajuns și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și primarii de sectoare.

Potrivit unor surse, la întâlnire s-ar discuta despre bugetul Capitalei pentru următorul an.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi premierul Mihai Tudose sunt la cuţite încă de săptămâna trecută. Cei doi şi-au aruncat cuvinte şi acuzaţii grele, pe grupul de comunicare internă al PSD, după decizia Gabrielei Firea de a organiza deja celebrul Târg de Crâciun, în Piaţa Victoriei. 

Refuzul lui Tudose a determinat-o pe Gabriela Firea să susţină că premierul are drept scop acapararea PSD. 

Discuţia aprinsă dintre primarul Capitalei şi Mihai Tudose a avut loc chiar de Sfântul Andrei, imediat după ce premierul a criticat-o public pe Gabriela Firea pentru decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei. 

Firea i-a reproşat lui Tudose că este în campanie pentru preluarea PSD, lucru care, spune primarul, este cunoscut şi de alţi colegi din partid. 


Schimb dure de replici între Firea și Tudose

Gabriela Firea: Dvs. nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să spuneţi asta în CEx, dvs. numiţi penale două colege, dvs nu vă coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului, pe dvs. nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, dvs. aveţi agenda şi program paralele faţă de din ce în ce mai mulţi dintre noi.
Mihai Tudose: Verticalitatea voastră stă în târgul din Piaţa Victoriei?!?
Gabriela Firea: Verticalitatea noastră stă în faptul că am susţinut un coleg să conducă Guvernul, astfel încât România să fie o ţară liberă, suverană, cu oameni mulţumiţi de viaţa lor, cu un climat de pace şi bună înţelegere, cu mai puţine sau deloc abuzuri, cu respectarea drepturilor omului! Dacă imaginea dvs. este mai importantă decât această ţara, atunci nu vă doresc succes, domnule prim-ministru!

Iar acuzaţiile au continuat să curgă de o parte şi de alta. Primarul i-a reproşat şefului Guvernului că i-a blocat proiectele.

Mihai Tudose: V-am rugat /sugerat d-na primar general, să încercaţi să implementaţi soluţia de sistematizare a intersecţiei aşa cum a fost ea trimisă la dvs. de către MAI/ Poliţia Rutieră din primăvară.... Atât. Soluţie de uşurat traficul. NU v-am solicitat niciodată sa refuzaţi mitinguri .... Continui să cred că nu e cea mai fericită idee cu târgul în unul din cele mai aglomerate locuri din Bucureşti (fără locuri/ spaţii de parcare) Atât.
Gabriela Firea: Dl prim-ministru, am memorie bună şi au fost şi martori la discuţiile noastre... nu e de mirare că nu le mai recunoaşteţi. Vă descrie întregul caracter şi comportament. Primăria Generală nu este în subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primărie din ţară. Nu aveţi de ce să-mi faceţi mie sugestii/recomandari nici în privat şi nici prin presă.

----------------------------

Știrea inițială 12.48

Întâlnire de ultimă oră, miercuri, între primarul Capitalei, Gabriela Firea, și președintele PSD, Liviu Dragnea. 

Cei doi discută în biroul acestuia din urmă, în contextul scandalului dintre Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose. 

Întâlnirea are loc în contextul în care PSD a anunţat marți că renunţă la acţiunile politice, dar şi la mitinguri, ca urmare a decesului Regelui Mihai. 

Disputa dintre Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose a pornit de la organizarea târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei. Mai mulți lideri din partid, printre care și Gabriela Firea, consideră că premierul este în campanie de imagine, pentru a prelua PSD.

În acest sens, Firea susține că este nevoie de o ședință, pentru a se stabili care sunt liniile de comunicare ale partidului.

Astfel, nu este exclus să vedem în perioada următoare împărțirea PSD în tabere.

Citiți și Firea l-a acuzat pe Tudose că este ofițer acoperit al Serviciilor Secrete și i-ar fi cerut să nu mai dea autorizații de protest pentru sindicate, că îl deranjează gălăgia.

În replică, premierul a negat, i-a spus că nu este adevărat și i-a cerut doar să implementeze strategii de fluidizare a traficului.

Primarul general, Gabriela Firea, dezminte informaţiile potrivit cărora Primăria Generală sau primăriile de sector ar organiza evenimente decise la sediul PSD.

Citiți și Furtună în PSD: mandatul lui Tudose, în pericol după cearta cu Firea

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Liviu Dragnea mihai tudose
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close