Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu îl atacă pe Ludovic Orban: ”Vedem dacă a încălcat statutul și vor fi sancțiuni!”

Florin Cîțu îl atacă pe Ludovic Orban: ”Vedem dacă a încălcat statutul și vor fi sancțiuni!”

Florin Cîțu a declarat că va sesiza CCR în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

Florin Cîțu îl atacă pe Ludovic Orban: ”Vedem dacă a încălcat statutul și vor fi sancțiuni!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    08 Sep 2021   •   11:15

Premierul susține că urmează să se verifice dacă Ludovic Orban a încălcat statutul prin convocarea Parlamentului pentru a fi citită moțiunea de cenzură, după care ”vor fi sancțiuni!”.

"Vreau să vedem dacă a încălcat statutul prin această convocare și după aceea vor fi sancțiuni. Nu am discutat nici înainte nici după, Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Guvern și Parlamentul României. Există dubii și în modul în care au fost depuse  A doua oară au revenit cu semnăturile, deci asta înseamnă acceptarea tacită că prima dată au fost semnături nelegale.  Vom sesiza CCR care trebuie să se pronunțe asupra respectării Constituției", a declarat Florin Cîțu.

”Art. 1. Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului Guvern și a premierului desemnat de PNL, domnul Florin Cîțu. În caz contrar, se vor supune sancțiunilor statutare.

Art. 2. Partidul Național Liberal nu va face Guvern cu PSD!

Art. 3. Se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit convocat de președinții celor două Camere ale Parlamentului, la ședințele Birourilor Permanente Reunite, unde se discută calendarul moțiunii USR AUR, depusă nelegal, până la verificarea legalității semnăturilor”, a declarat Cîțu, la finalul ședinței PNL. 

”Deciziile de astăzi se referă la legalitate. Nu ne opunem procedurii parlamentare și dreptului constituțional ca un partid parlamentar, care are semnături legale, să depună o moțiune de cenzură. Ceea ce noi vrem să ne asigurăm este că toate procedurile sunt respectate din punct de vedere al legalității. 

Sesizăm Curtea Constituțională, singura care poate să ne spună dacă a fost respectată Constituția de Parlamentul României”, a adăugat Cîțu. 

”Imaginați-vă ce s-ar întâmpla, ar fi o premieră în ultimii 30 de ani, să participăm la această mascaradă, mergem mai departe și vine o decizie a Curții care spune că totul a fost ilegal. Ce facem atunci? Deci trebuie să avem o decizie a Curții Constituționale și după aceea mergem mai departe. 

Cred că astăzi va fi depusă, așteptăm decizia Curții, dacă Curtea ne spune că a fost legal depusă, procedurile curg și mergem mai departe, e dreptul fiecăruia să meargă în Parlamentul României”, a concluzionat premierul. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Ludovic Orban
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close