Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situaţie în PNL. Surse: Tandemul Cîţu-Boc îl sapă pe Orban

Răsturnare de situaţie în PNL. Surse: Tandemul Cîţu-Boc îl sapă pe Orban

Răsturnare de situaţie în PNL. Premierul Florin Cîţu şi primarul din Cluj, Emil Boc, ar putea face echipă la preşedinţia partidului, în încercarea de a-l îndepărta pe actualul şef al formaţiunii, Ludovic Orban.

Răsturnare de situaţie în PNL. Surse: Tandemul Cîţu-Boc îl sapă pe Orban
Sursa foto: Colaj Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Mar 2021   •   18:58

Astfel, Florin Cîţu ar putea candida pentru funcţia de preşedinte al PNL, iar Emil Boc pentru cea de preşedinte executiv, potrivit unor surse citate de Antena 3. 

În felul acesta, ambii încearcă să atragă de partea lor cât mai mulţi lideri de filiale.

După ce premierul Florin Cîţu s-a afişat alături de preşedintele Klaus Iohannis la un eveniment, şi-a început, practic, campania în PNL, dar neoficial, mai mulţi lideri din Ardeal şi-au arătat susţinerea pentru premier. 

Este vorba de lideri din Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş care îl susţin pe Cîţu pentru şefia PNL, însă cu o condiţie: alături de el, în tandem să candideze şi Emil Boc, actualul primar al Clujului, pentru funcţia de preşedinte executiv.

Lupta nu este deloc uşoară, pentru că şi Ludovic Orban are de partea sa mai multe filiale şi lideri care şi-au arătat susţinerea chiar şi public: Bucureşti, Ilfov, dar şi reprezentanţi din alte judeţe, precum Maramureş, Dolj, Constanţa, în total aproximativ 20 de lideri din toată ţara.

Potrivit unor surse, dacă preşedintele Iohannis va veni cu un mesaj şi va spune că-şi doreşte o schimbare la vârful PNL, atunci toţi cei care şi-au anuţat sprijinul pentru Orban ar putea să întoarcă armele împotriva actualui şef al partdiului.

Congresul ar urma să aibă loc normal în iunie, la termen, însă din cauza pandemiei, ar putea fi amânat până în septembrie-octombrie.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close