Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: ”Alexandru Nazare a avut posibilitatea să își dea demisia, dar a preferat să fie remaniat!” Care sunt adevăratele motive pentru revocare

Florin Cîțu: ”Alexandru Nazare a avut posibilitatea să își dea demisia, dar a preferat să fie remaniat!” Care sunt adevăratele motive pentru revocare

Premierul Florin Cîțu susține că ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a avut posibilitatea să își dea demisia din funcție, însă a refuzat acest lucru, preferând să fie remaniat.

Florin Cîțu: ”Alexandru Nazare a avut posibilitatea să își dea demisia, dar a preferat să fie remaniat!” Care sunt adevăratele motive pentru revocare
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    08 Iul 2021   •   12:16

„Am fost informat că nu vrea să-și dea demisia și preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis domnului Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministrul al Finanțelor.

De asemenea, am trimis și propunerea de ministru interimar, ca acela să fiu eu

Repet! Domnul ministru Nazare a avut posibilitatea de a-și da demisia, dar a preferat să fie revocat. Toți liderii coaliției au fost informați de marți după amiaza, și încă o discuție cu aceștia în această dimineață!”, a declarat premierul Florin Cîțu. 

”În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar, pe scurt, cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor.

Decizia am luat-o după ce am făcut o analiză pe care am făcut-o la șase luni de zile. Ceea ce am spus este că avem proiecte întârziate la ministerul Finanțelor, proiecte importante pentru a atrage fonduri europene, cât și pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din păcate, acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate”, a adăugat el. 

”Eu sunt propunerea de interimar. În propunerea de revocare, am propus ca interimar să preiau portofoliul Ministerului Finanțelor. 

În acest moment nu avem nicio propunere pentru funcția de ministrul al Finanțelor. Mă voi asigura că toate proiectele care sunt întârziate vor fi repornite și vom corecta câteva dintre greșeli, imediat”, a concluzionat premierul, joi, în cadrul unei conferințe de presă. 

×
Subiecte în articol: Alexandru Nazare Klaus Iohannis
Parteneri
Poliţist mort pe mormântul fiicei sale de Sf. Andrei
x close