Antena 3 CNN Politică Florin Iordache are zilele numărate la conducerea Ministerului Justiției

Florin Iordache are zilele numărate la conducerea Ministerului Justiției

Florin Iordache are zilele numărate la conducerea Ministerului Justiției
Sursa foto: Foto: gov.ro
07 Feb 2017   •   08:03

Florin Iordache are zilele numărate la conducerea Ministerului Justiției, spun surse politice. Dacă premierul considera deja că Iordache trebuie să îşi asume scandalul iscat de aprobarea Ordonanţei 13, ministrul a facut o nouă gafă. În cursul dimineţii anunţa că are deja un nou proiect de lege pentru modificarea Codurilor penale, iar după-amiază ministerul dădea un comunicat în care susținea că încă se lucrează la document.

Demisia lui Florin Iordache a fost sugerată şi de şeful PSD, Liviu Dragnea. Se pare însă că Sorin Grindeanu nu are de gând să-l demită pe ministrul Iordache, cel puţin deocamdată.

Florin Iordache a avut ieri mai multe declaraţii contradictorii. S-a răzgândit de mai multe ori şi în ce priveşte elaborarea unei legi pentru modificarea Codurilor Penale. Întâi, a afirmat că se lucrează intens la acest proiect. După o discuţie scurtă cu Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, un comunicat al Ministerului a anunţat însă contrariul.

Tot printr-un comunicat de presă, Ministerul Public reiterează necesitatea amendării Codurilor Penale de către Parlament, şi nu prin ordonanţe de Urgenţă. În declaraţie se arată că Ministerul va analiza normele constituţionale, precum şi efectele juridice pe care le poate genera actul de abrogare a ordonanţei numărul 13.

Scaunul lui Florin Iordache a început să se clatine încă din seara în care premierul Grindeanu a anunţat abrogarea ordonanţei 13, cea vizând modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală. Şeful Executivului a precizat că Iordache va trebui să-şi facă o autoevaluare.

×
Subiecte în articol: Ministerul Justitiei Florin Iordache
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close