x close

Florin Roman: Alegerea preşedinţilor CJ prin vot indirect - democratică. USR va înţelege mecanismul când va avea aleşi locali

27 Ian 2020   •   19:17
Florin Roman: Alegerea preşedinţilor CJ prin vot indirect - democratică. USR va înţelege mecanismul când va avea aleşi locali foto: Agerpres

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, luni, că alegerea preşedinţilor Consiliilor judeţene prin vot indirect este o procedură democratică, iar USR va "înţelege mai bine acest mecanism" atunci când va avea aleşi locali şi preşedinţi de CJ.

"În prezent, PNL a spus de la bun început că susţine alegerea primarilor în două tururi şi alegerea indirectă a preşedinţilor CJ, tocmai pentru a termina o dată cu ceea ce toată lumea ştie că înseamnă puterea baronului local. Pentru mine este surprinzător să văd PSD că ţipă: domnule au venit ăştia şi schimbă regulile jocului în timpul jocului. Vreau să reamintesc că domnul Ponta, prim ministrul al PSD, după momentul ruperii USL, a dat acea ordonanţă 50 în 2014 care a legiferat traseismul în cazul a 500 de primari. Să mă ierte Dumnezeu, dar cred că PSD este ultimul care trebuie să deschidă gura pe subiectul democraţiei", a declarat Roman, întrebat în legătură cu proiectul de Ordonanţă privind alegerea preşedinţilor de CJ prin vot indirect, pus în consultare publică.

Referitor la criticile USR la acest proiect de ordonanţă, Roman a spus: "Probabil că în momentul în care şi colegii de la USR vor avea şi ei ceea ce înseamnă aleşi locali, primari, preşedinte CJ, vor înţelege mai bine ce înseamnă acest mecanism. Pe mine personal mă interesează argumentul USR dacă ar avea o logică, dar întreb, de ce nu mergem pe un sistem unitar? Adică, atunci când ne convine o situaţie spunem că asta este democratică şi când nu ne convine înseamnă că nu este democratică".

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati