Antena 3 CNN Politică Flutur: "La primul director schimbat, premierul va face remaniere"

Flutur: "La primul director schimbat, premierul va face remaniere"

Flutur: "La primul director schimbat, premierul va face remaniere"
Sursa foto: Gheorghe Flutur
21 Sep 2009   •   16:16

PDL va monitoriza activitatea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi la primul semn de schimbare a unui director de şcoală premierul Emil Boc va dispune remanierea sa, a avertizat luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. Democrat-liberalul nu s-a arătat convins de asigurările PSD legate de lipsa de efecte a ordinului ministrului social-democrat.
"PDL rămâne consecvent solicitării de anulare a ordinului minsitrului Educaţiei. Doamna Andronescu şi noi am avut această discuţie şi sperăm ca acest apel al nostru să fie auzit. Dacă ar fi ca acest ordin să producă efecte şi la primul director schimbat, pe acest ordin, sunt convins că premierul va face ce a spus, adică remaniere", a spus Gheorghe Flutur.
Democrat-liberalul a precizat că premierul a respectata prevederile protocolului de guvernare informmând Psd de această intenţie de demitere.
"Da, PSD se consideră informat. Astăzi, premierul a vorbit desptre acest lucru şi e cu caracter general, dar a vorbit şi despre ordinul de la Minitserul Educaţiei" a subliniat Flutur..
El a arătat că PDL se aşteaptă ca Andronescu să elaboreze, în perioada imediat următoare, normele metodologice pentru legea educaţiei, după promulgarea sa de către preşedinte, în condiţiile în care premierul a cerut în şedinţa coaliţiei ministrului Educaţiei să grăbească întocmirea acestor norme.
Cu toate acestea, PDL cere în continuare retrgaerea şi anularea ordinului privind numirea directorilor din şcoli şi grădiniţe, mai ales că nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.
"Vom vedea zilele următoare. Eu sunt convins că nu se va aplica acest ordin. Nu am discutat mai departe. A fost solicitarea expresă a premierului", a mai spus vicepreşedintele PDL, precizând că s-a stabilit de comun acord în cadrul coaliţiei doar elaborarea normelor metodologice pentru legea educaţiei.
Gheorghe Flutur a excplicat că ceea ce PDL a cerut concret în şedinţa coaliţiei a fost ca acest ordin să nu îşi producă efectele. "Dacă ar fi să fie schimbat un director din ţară pe baza acestui ordin, în acel moment premeirul va face ceea ce a spus, şi anume remanierea ministrului Educaţiei", a conchis vicepreşedintele PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close