Antena 3 CNN Politică Fostul premier Adrian Năstase, avertisment de ultimă oră: Spălatul rufelor în publicul din străinătate ne descalifică

Fostul premier Adrian Năstase, avertisment de ultimă oră: Spălatul rufelor în publicul din străinătate ne descalifică

Fostul premier Adrian Năstase, avertisment de ultimă oră: Spălatul rufelor în publicul din străinătate ne descalifică
de M.Z.    |    18 Feb 2017   •   13:26

Fostul premier Adrian Năstase a recționat la aflarea veștii că europarlamentarii din Comisia de libertăți vin în România, pentru a analiza situația de la noi, și a spus că ”spălatul rufelor în publicul din străinătate ne descalifică”.

Reprezentanţii Parlamentului European vin la Bucureşti pentru a înţelege evoluţiile din ultima perioadă. Mai mulţi membri ai comisiei de libertăţi şi justiţie vor avea întâlniri cu oficialii români, dar vor vizita şi închisori din ţara noastră pentru a vedea care sunt condiţiile de detenţie. 

În ultimii ani, lupta anticorupție a devenit, la noi, un scop în sine. Sigur, cu rezultatele pe care le vedem astăzi. Alții, din afară, au folosit această „luptă” a noastră ca un instrument pentru colonizarea României. Faptul că, în plus, noi am externalizat lupta pentru putere, oferind străinilor posibilitatea de a fi judecători în afacerile interne ale țării, îmi aduce aminte de vremea fanarioților când boierii țării încercau să câștige favoruri la Înalta Poartă sau în Occident, cumpărând cu bani grei dregătoriile existente.

Spălatul rufelor în publicul din străinătate ne descalifică. Occidentalii au anumite reguli pe care le respectă. Una dintre ele – „My country, right or wrong” – se completează cu angajamentul „Nu-mi critic niciodată țara, în străinătate”. În cazul nostru, delațiunile în străinătate au ca rezultat faptul că 10-15 personaje iau niste diplome de excelentă, fiind lăudate interesat, în timp ce 20 de milioane de români pierd. Vă mai aduceți aminte de inițiativa cu frunza care trebuia să îmbunătățească imaginea externă a României? E greu ca ea să acopere goliciunea de caracter a unor macovei.

Închei aceste rânduri cu formula pe care sper că o veți folosi, inclusiv în perioada referendumului președintelui Iohannis, în toate scrisorile adresate administrației: „Trăiască lupta pentru anticorupție!”, a scris Adrian Năstase, sâmbătă, pe blog.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close