Antena 3 CNN Politică Frunda, absenţă din Senat în semn de protest faţă de procedura de adoptare a legii ANI

Frunda, absenţă din Senat în semn de protest faţă de procedura de adoptare a legii ANI

Frunda, absenţă din Senat în semn de protest faţă de procedura de adoptare a legii ANI
Sursa foto: Foto: Antena 3
24 Aug 2010   •   11:32

Legea ANI în actuala formulă nu este altceva decât un şantaj politic. Declaraţia a fost făcută de senatorul UDMR, Gyorgy Frunda în cadrul emisiunii News Magazine. Senatorul nu a venit la şedinţa estraordinară de marţi, declarând că este un protest faţă de procedura neconstituţională prin care se încearcă adoptarea legii ANI.

?.În prima citire, legea a fost adoptată fără comisiile de cercetare a averilor pentru că acestea au fost considerate ilegale şi neconstituţionale. Procedura de adoptare este neconstituţională? a spus senatorul la Antena 3.

El a afirmat că motivul pentru care nu votează actualul proiect nu este acela că ar avea ceva de ascuns aşa cum sugera preşedintele Traian Băsescu la televiziunea publică.

?Resping populismul că nu vrem să facem averile publice. În forma actuală a legii averile sunt publice.

Îmi voi face declaraţia de avere publică pe site, indiferent de ce va conţine legea ANI? a spus Frunda care a precizat că în forma actuală, legea va fi contestată atât la Bucureşti de Curtea Constituţională, cât şi la CEDO. Frunda atrage atenţia că în aceste condiţii, statul român are numai de pierdut.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Gyorgy Frunda senator UDMR
Parteneri
Tatăl tânărului mort în explozia de la Călimănești rupe tăcerea
x close