Antena 3 CNN Politică Frunda cere garanţii de guvernare PDL, pentru nu se repeta scenariiile cu PNL şi PSD

Frunda cere garanţii de guvernare PDL, pentru nu se repeta scenariiile cu PNL şi PSD

Frunda cere garanţii de guvernare PDL, pentru nu se repeta scenariiile cu PNL şi PSD
Sursa foto: Gyorgy Frunda
18 Dec 2009   •   15:34

PDL a dovedit de-a lungul a trei coaliţii de guvernare instabilitate în respectarea cuvântului dat, de aceea UDMR ar trebui să ceară şi să primească garanţii din partea viitorului partener de guvernare că nu va proceda la fel şi în cadrul viitoarei construcţii guvernamentale, a afirmat vineri senatorul UDMR Gyorgy Frunda, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali ai Uniunii. Printre garanţiile cerute de parlamentarul UDMR se numără trasarea unor colegii parlamentare care să permită Uniunii să obţină pragul minim de cinci la sută şi în cazul trecerii la Parlamentul unicameral şi al reducerii numărului de reprezentanţi.

Frunda a precizat că el se pronunţă pentru intrarea la guvernare alături de PDL, dar că este nevoie de "garanţii" din partea acestui partener. Senatorul Uniunii a invocat trecutul relaţiilor de colaborare pe care PDL le-a cultivat în trecut cu alte formaţiuni politice la guvernare, arătând că au făcut parte din trei coaliţii de guvernare, între 1996-2000, 2004-2008 şi 2008-2009 şi "niciodată nu s-a întâmplat să rămână în coaliţie, să nu dea afară, să nu spună că ceilalţi sunt de vină".
În aceste condiţii, există riscul ca intrarea UDMR la guvernare să dureze doar câteva luni, a reclamata Frunda.

"Avem nevoie de garanţii, de dezbateri serioase", a spus el, exprimându-şi totodată nemulţumirea că în negocierile cu PDL nu s-a reuşit obţinerea portfoliului Dezvoltării pentru Borbely Laszlo, considerat un ministru carea dovedit că este eficient atât pentru maghiari, cât şi pentru români.
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a mai arătat că are şi alte temeri legate de transpunerea referendumului pentru reducerea numărului de parlamentari a fost validat. În opinia lui Frunda, Uniunea ar putea să nu mai intre în Parlament, dacă se va trece la unicameralism. El a recunoscut necesitatea intrării UDMR la guvernare, avertizând că astfel, un Executiv fără reprezentanţii Uniuni ar putea trasa în aşa fel "limitele" (colegiile parlamentare - n.r.), încât UDMR să obţină mai puţin decât pragul electoral de cinci la sută necesar pentru intrarea în Parlament.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gyorgy Frunda UDMR garantii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close