Antena 3 Politică Frunda: Parlamentari din toate partidele ar putea vota suspendarea. La referendum, Băsescu e demis

Frunda: Parlamentari din toate partidele ar putea vota suspendarea. La referendum, Băsescu e demis

24 Sep 2010   •   14:21
Frunda: Parlamentari din toate partidele ar putea vota suspendarea. La referendum, Băsescu e demis
Sursa foto: Foto: Antena 3

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, vineri, că este posibil ca parlamentari din toate partidele să voteze o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax.

El a adăugat că, dacă se va ajunge la o consultare populară, "indiferent de analizele foarte juridice şi ţinând cont de psihoza generală a oamenilor", preşedintele va fi demis.

Frunda a susţinut că ar fi înţelept ca şeful statului să retrimită Legea privind sistemul unitar de pensii publice Parlamentului pentru reexaminare şi pentru un nou vot final.

"Nu poţi să ceri aplicarea fermă şi onestă a unei legi care e susceptibilă că nu a fost adoptată în condiţii legale", a apreciat senatorul UDMR.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii vor declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă va promulga Legea pensiilor.

"Dacă Traian Băsescu va promulga legea pensiilor adoptată prin fraudă de Roberta Anastase la cererea sa personală, voi solicita conducerii PSD, de asemenea colegilor de la PNL, PC, celor de la UDMR şi minorităţilor să fie de acord, vom începe procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui şi vom solicita tuturor grupurilor să voteze", a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidul său nu a avut şi nu are vreodată o ezitare să suspende un preşedinte "vădit iresponsabil pe toate planurile" şi că într-adevăr promulgarea unei legi adoptate prin furt dovedit public este un motiv de suspendare a şefului statului.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu declară, într-un interviu publicat de "Evenimentul Zilei", că este posibil ca nemulţumirile oamenilor legate de criza socială să se transpună într-un vot pentru demiterea preşedintelui, la un eventual referendum.

Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close