Antena 3 CNN Politică Funeriu critică moţiunea PNL pe Educaţie: Politizată şi lipsită de adevăr

Funeriu critică moţiunea PNL pe Educaţie: Politizată şi lipsită de adevăr

Funeriu critică moţiunea PNL pe Educaţie: Politizată şi lipsită de adevăr
Sursa foto: Daniel Funeriu
07 Apr 2010   •   17:49

Moţiunea simplă a PNL pe tema educaţiei cu tema "Educaţia - de la supravieţuire la colaps" este una politizată şi lipsită de adevăr, a declarat miercuri, în plenul Senatului, ministrul de profil, Daniel Funeriu. El a respins acuzaţiile din textul moţiunii şi a susţinut că PNL încearcă să angreneze acest minister ?într-o luptă politică anacronică şi să deturneze atenţia de la miza reală, care este modernizarea Educaţiei?. Ministrul Educaţiei a criticat şi modul în care liberalii au prezentat proiectul Legii educaţiei, spunând că textul moţiunii este preluat în mare parte din declaraţiile fostului ministru al Educaţiei, Andrei Marga, fapt ce poate fi verificat căutând pe Google, "bunul prieten al tuturor cetăţenilor planetei".

Funeriu a precizat că liberalul Puiu Haşotti, cel care a citit în plen textul moţiunii, nu a spus adevărul despre Educaţie, el precizând că i s-a oferit ocazia de a spune elevilor şi studenţilor exact ceea ce lipseşte moţiunii, şi anume adevărul.
"Am afirmat că nu voi face eroarea unora dintre predecesori, de a politiza subiectul Educaţiei. Semnatarii doresc să mă târască, pe mine şi ministerul, într-o luptă politică anacronică şi să deturneze atenţia de la miza reală, care este modernizarea Educaţiei. Nu voi face nici azi un gest de laşitate practicat în politică şi să dăm etern vina pe grava moştenire", a spus Funeriu.
El a atras atenţia că prin moţiune i se reproşează că, după doar trei luni de mandat, nu a făcut ce predecesorii săi ar fi trebuit să facă în 20 de ani.
"Moţiunea atacă ministerul pe patru paliere: finanţarea per elev, presupusa reducere de salarii, bugetul Educaţiei şi proiectul legii Educaţiei. Le resping pe fiecare. Multe lucruri au fost prezentate eronat", a subliniat Funeriu.
El a ţinut să remarce avalanşa de greşeli gramaticale conţinute de moţiunea liberală. Potrivit lui Funeriu, textul moţiunii conţine 54 de greşeli, pe unele dintre acestea catalogându-le drept "savuroase".
"Ştiam că secretarele scriu discursuri şi moţiuni, dar vă rog să nu arătaţi paiul din ochiul altora până nu aţi rezolvat problemele cu bârna din ochiul dumneavoastră", li s-a adresat Funeriu semnatarilor moţiunii.
El a precizat că finanţarea per elev aduce exact ceea ce lipseşte acum sistemului de Educaţie, în principal stabilitate şi predictibilitate. Ministrul a arătat că bugetul ministerului este echivalent cu cel de anul trecut, iar finanţarea per elev închide uşa risipei şi arbitrariului.
"Opoziţia răspândeşte zvonuri pentru a crea în rândul dascălilor dezbinare şi teamă într-un moment când România are nevoie de solidaritate", a afirmat Funeriu, cerând parlamentarilor să nu se mai folosească de profesori ca o masă de manevră politică în timpul mandatului său.
El i-a mulţumit fostului ministru social-democrat Ecaterina Andronescu pentru că nu a semnat demersul liberal. De altfel, Andronescu a primit din partea lui Funeriu un buchet cu trandafiri portocalii cu ocazia zilei sale de naştere.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close