Antena 3 CNN Politică Firea: "Peste 51.000 de persoane au fost victime ale violenţei domestice anul trecut și 69 de femei au murit”

Firea: "Peste 51.000 de persoane au fost victime ale violenţei domestice anul trecut și 69 de femei au murit”

Peste 13.500 de elevi, studenţi, medici, poliţişti sau asistenţi sociali au făcut parte, în ultimele luni, dintr-o campanie serioasă anti-discriminare în România, a spus, miercuri, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Firea: "Peste 51.000 de persoane au fost victime ale violenţei domestice anul trecut și 69 de femei au murit”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2022   •   14:56

Totul, după ce peste 51.000 de persoane au fost victime ale violenţei domestice anul trecut și 69 de femei au murit, mai spune demnitarul.

"Condamn violența, în toate formele ei!

Violența domestică, actele de cruzime împotriva femeilor sau discriminarea trebuie prevenite și combătute. În ultimele patru luni, 13.500 de elevi, studenți, medici, polițiști sau asistenți sociali au făcut parte dintr-o campanie serioasă anti-discriminare, în România. 

Din nefericire, ultimul caz grav de violență domestică a avut loc ieri. Vinovatul trebuie să răspundă în fața legii, dar trebuie să oprim astfel de situații. 

Peste 10.000 de tineri au aflat de la specialiști unde pot duce stereotipurile de gen, cât rău poate face un cuvânt urât și că bătaia nu este ruptă din Rai. De asemenea, peste 150 de cadre didactice au participat la întâlnirile organizate la nivel național.  

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, aplică, punct cu punct, măsurile pentru combaterea și prevenirea violenței domestice așa cum au fost ele asumate de România în Convenția de la Istanbul. 

Ne-am propus și să schimbăm perspectiva societății românești asupra femeilor de etnie romă. 

În ultimele patru luni, derulăm proiectul "Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România", cu 2,5 milioane de euro granturi norvegiene. 

- 90 de profesioniști din ANES, DGASPC, CONES și COJES au fost instruiți pentru elaborarea și implementarea de măsuri de prevenire și combatere a violenței domestice.

- 250 de polițiști și magistrați au aflat cum să abordeze victimele, în special acolo unde vorbim de femei de etnie romă. 

- 4.200 de polițiști, asistenți sociali sau membri ai echipelor de intervenție sunt informați privind noile proceduri de intervenție. 

- 550 de asistenți sociali, polițiști, inspectori de muncă sau inspectori școlari cunosc managementul unui caz de violență domestică.

- Avem 8 centre regionale pentru consilierea agresorilor, iar 80 de persoane din cadrul serviciilor sociale au fost formate pentru a lucra cu aceștia.

- Oferim sprijin și consiliere pentru victimele violenței sexuale. Există 10 centre regionale de intervenție unde victimele pot beneficia de asistență și îngrijire, inclusiv prin prelevarea de probe biologice.

- 250 de medici, asistente medicale, psihologi, asistenți sociali sau polițiști au participat la seminarii în vederea aplicării metodologiei de lucru la nivelul centrelor de intervenție în caz de violență sexuală. 

- 8.000 de elevi și studenți au participat la sesiunile de informare "Împreună construim o lume fără violență!” 

- peste 1.000 de reprezentanți ai comunităților locale, ai instituțiilor cu rol de intervenție și ai organizațiilor neguvernamentale au participat la seminare privind măsurile de prevenire și combatere a discriminării multiple și a violenței împotriva femeilor și fetelor rome.

Anul trecut, din nefericire, peste 51.000 de persoane au fost victime ale violenței domestice. Din nefericire, 69 de femei și-au pierdut viața în urma agresiunilor. 

Educația, informarea și intervenția la timp pot salva vieți", a scris Gabriela Firea, miercuri, pe pagina de Facebook.

❗️Condamn violența, în toate formele ei! ⛔️ Violența domestică, actele de cruzime împotriva femeilor sau discriminarea...

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 20 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea violenta domestica
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close