Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: ”Greutățile au lovit multe familii. Nu am toleranță față de abuzuri”

Gabriela Firea: ”Greutățile au lovit multe familii. Nu am toleranță față de abuzuri”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a declarat că va face tot ce îi stă în putere pentru a onora funcția actuală pe care o deține și pentru a ajuta familiile, tinerii și copiii.

Gabriela Firea: ”Greutățile au lovit multe familii. Nu am toleranță față de abuzuri”
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Andreea Ştefan    |    25 Mai 2022   •   20:31

”Atunci când mi s-a oferit portofoliul noului Minister al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse am simțit că voi face tot ce ține de mine pentru încurajarea tuturor acestor domenii prin idei noi, pentru că, pur și simplu, sunt și cele care mă definesc în mare măsură. 

Sunt o familistă convinsă, iubesc copiii, îmi plac tinerii pentru curajul și inteligența lor creatoare și am lucrat mereu foarte bine cu colegele mele femei. Românii au familii frumoase și cu legături trainice, este în ființa noastră să fim atât de legați de familie.

Greutățile însă au lovit multe familii, iar tinerii nu mai au curajul să își creeze această oază de stabilitate. România suferă grav la capitolul demografie, se nasc din ce în ce mai puțini copii, iar populația îmbătrânește. Mulți părinți au plecat de lângă copii, în căutarea unui trai mai bun peste hotare.

Pentru toate familiile de români, dar și pentru tinerii care trebuie să își găsească fericirea în țara în care s-au născut, am pregătit 2 programe: Family Start și Student Invest.

Pentru ca toți cei care visează sa devină părinți, dar nu au reușit din motive medicale, Ministerul Familiei are multiplicat la nivel național programul care a avut un succes deosebit pe timpul mandatului meu la Primăria Capitalei: Programul de Fertilizare in Vitro.

Protecția drepturilor copilului este o prioritate! Avem măsuri pentru copiii care provin din familii defavorizate, care trăiesc în sărăcie și care riscă abandonul școlar. Dar și pentru copiii din sistemul de protecție specială, copii de care statul trebuie să aibă grijă sporită.

Nu am toleranță nici față de abuzuri! Victimele violenței domestice trebuie protejate! Bătaia nu e ruptă din rai și aduce o suferință care nu poate fi uitată niciodată”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close