Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea a demisionat din PSD, după decizia PNL de a colabora cu PDL în Ilfov

Gabriela Firea a demisionat din PSD, după decizia PNL de a colabora cu PDL în Ilfov

Gabriela Firea a demisionat din PSD, după decizia PNL de a colabora cu PDL în Ilfov
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Ian 2014   •   14:53
Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat, vineri, că a demisionat din PSD, după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov, ea criticând faptul că niciun lider al social-democraţilor nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.  
 
Firea a demisionat din toate funcţiile pe care le deţinea în această formaţiune politică şi a spus că va activa ca senator independent.
 
"Începând cu data de 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, respectiv vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene Ilfov, precum şi din calitatea de membru al partidului", a anunţat senatorul Gabriela Firea, pe blog.

Firea spune că a luat această hotărâre "după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacţionând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea preşedintelui PNL Ilfov în funcţia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de aceast demers flagrant de rupere a USL".
 
"În ciuda îndemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta această situaţie, pentru că aşa e în politică, nu pot să asist pasivă la încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL şi pentru care am fost votaţi de oameni în 2012. Nu există nicio justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul judeţului Ilfov Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la 4 la 6 partide, respectiv cârdăşia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR şi PC. După cum nu este admisibil ca primăriile să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să deţină un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în detrimentul PSD", mai spune senatorul Gabriela Firea.
 
Firea mai spune că a fi consecventă unor idei a transformat-o în ţinta atacurilor şi ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale.
 
"Constat cu amărăciune că a fi consecventă unor idei şi principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decât pe respect reciproc şi pe respectarea cu stricteţe a documentelor acestei alianţe, m-a transformat în ţinta atacurilor şi ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu toţii, în campania electorală că vom face dreptate până la capăt, dar se pare că nu avem toţi aceeaşi reprezentare a ideii de dreptate", susţine Gabriela Firea. 
 
Ea mai spune că, "dacă sunt lideri ai USL care au o agendă politică diferită de cea asumată oficial, este problema lor".
 
"Eu însă nu pot fi părtaşă la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fară ştirea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea că voi putea să fac un alt fel de politică, şi nu renunţ la acest obiectiv. Voi activa în continuare ca senator independent, şi mă voi implica cu toată puterea în rezolvarea problemelor cetăţenilor din colegiul pe care îl reprezint şi pentru ideile generoase cuprinse în programul politic prin care USL a câştigat alegerile în 2012", precizează Firea pe blog.

"P.S. Menţionez că aceasta este decizia mea fermă şi unilaterală şi nu mi-a cerut nimeni din partid să-mi dau demisia. Dimpotrivă!", a încheiat Gabi Firea.

 
Firea a acuzat PNL Ilfov că a făcut în Consiliul Judeţean alianţă cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a spus că a făcut acest lucru pentru a putea duce la îndeplinire proiecte cu care s-a angajat în faţa electoratului, în condiţiile în care majoritatea cu PSD nu mai funcţiona.
 
Gabriela Firea a declarat ulterior că are în vedere iniţierea la nivelul USL Ilfov, respectiv între organizaţiile PSD şi PNL, un pact de neagresiune, după modelul pactului de la Botoşani.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi, că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia desemnării lui Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL, în calitate de coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, alături de Eduard Hellvig şi Rareş Mănescu.
 
Firea declara, joi, că prin promovarea liderului organizaţiei PNL Ilfov, Marian Petrache, drept coordonator al campaniei partidului pentru europarlamentare, se demonstrează că nu există intenţia aderării la pactul de neagresiune propus de social-democraţi.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea demisie
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close