Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea acuză Guvernul: ”Nu a făcut nimic pentru reînceperea școlilor. Multe vorbe și cvasi-măsuri”

Gabriela Firea acuză Guvernul: ”Nu a făcut nimic pentru reînceperea școlilor. Multe vorbe și cvasi-măsuri”

Fostul primar al Capitalei, prim-vicepreşedinte PSD Gabriela Firea, acuză Guvernul că nu a făcut nimic concret pentru copii, în contextul în care peste trei săptămâni începe noul an școlar, iar elevii, profesorii și părinții nu știu exact care sunt măsurile care vor fi instituite.

Gabriela Firea acuză Guvernul: ”Nu a făcut nimic pentru reînceperea școlilor. Multe vorbe și cvasi-măsuri”
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    24 Aug 2021   •   11:25

”În Bucuresti, dar si în întreaga țară, e o harababură de nedescris în privința pregătirilor pentru începerea noului an școlar! Cei de la putere NU au reușit să facă nimic concret pentru redeschiderea școlilor, prevăzută pentru data de 13 septembrie. Cu 3 săptămâni înainte de a veni la cursuri, elevii, profesorii și părinții nu știu care sunt măsurile care au fost sau vor fi instituite și care vor trebui să fie respectate.

Guvernanții apelează la multe vorbe și la cvasi-măsuri ce ascund lipsa de acțiune de până acum, într-o manieră similară deschiderii precedentului an școlar, când strategiile despre salvarea Educației se cârpeau pe parcurs, iar politicile asumate erau dictate de logica electorală a alegerilor locale și generale.

Până în acest moment:

  • Nu s-a stabilit cum se va face testarea non-invazivă a elevilor și cum se va asigura testarea periodică a profesorilor;
  • Școlile nu au fost dotate cu infrastructura digitală necesară pentru desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid;
  • Nu au fost realizate ghiduri metodologice pentru cazurile cu predare exclusiv online sau hibrid, în vederea prevenirii eventualelor colapsuri din actul educațional
  • Nu au fost anunțate cu exactitate care sunt măsurile pe care profesorii și elevii vor trebui să le respecte odată cu debutul noului an școlar.

Nu avem nimic concret pentru copii, din partea guvernului, ci doar foarte multā bātālie pe functii politice!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close