Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, avertisment: Nerespectarea acestei prevederi legale reprezintă o infracțiune de abuz în serviciu!

Gabriela Firea, avertisment: Nerespectarea acestei prevederi legale reprezintă o infracțiune de abuz în serviciu!

Gabriela Firea este de părere că alocațiilor copiilor în România ar fi putut fi majorate ”dacă puterea actuală ar avea inimă pentru ei! Demonstrez acum. Pentru că, numai nivelul dobânzilor anuale care trebuie plătite de România pentru împrumuturile delirante ale guvernului este de peste trei ori mai mare decât efortul bugetar anual pentru dublarea alocațiilor”.

Gabriela Firea, avertisment:  Nerespectarea acestei prevederi legale reprezintă o infracțiune de abuz în serviciu!
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    05 Iul 2021   •   14:52

”Alocațiile pentru toți copiii ar fi putut fi majorate, dacă puterea actuală ar avea inimă pentru ei! Demonstrez acum. Pentru că, numai nivelul dobânzilor anuale care trebuie plătite de România pentru împrumuturile delirante ale guvernului este de peste trei ori mai mare decât efortul bugetar anual pentru dublarea alocațiilor, conform legii adoptate de PSD în legislatura anterioară.

Datoria publică a depășit 50% din PIB. Solicităm guvernului să respecte legea și să prezinte „în cel mai scurt timp” un raport în care să arate pe ce a cheltuit banii împrumutați și care este programul pentru reducerea datoriei publice!

PSD atrage atenția că nerespectarea acestei prevederi legale reprezintă o infracțiune de abuz în serviciu, care se pedepsește conform legii penale.

Împrumuturile din luna iunie, împreună cu cele 2,2 miliarde lei împrumutate de Ministerul Finanțelor Publice, au ridicat datoria publică peste nivelul de 49,9% din PIB raportat de Guvern la finalul lunii aprilie.

În aceste condiții, devine aplicabilă prevederea legală de la art. 13, alin. 2, lit. a) din Legea 69/2010 privind responsabilitatea fiscal-bugetară, care obligă Guvernul să prezinte „în cel mai scurt timp” un plan de reducere a datoriei. Obligația de „justificare a creșterii datoriei” ar fi trebuit îndeplinită de Ministerul Finanțelor încă din momentul în care aceasta a depășit 45% din PIB.

Până în prezent, românii nu au obținut niciun beneficiu concret din cele 242 de miliarde de lei (aproximativ 50 de miliarde euro!) împrumutate de Cîțu în funcția de membru al Guvernului.

Deși a pretins tot timpul că împrumuturile vor fi folosite pentru investiții, guvernul tocmai a suspendat toate investițiile prin PNDL pe motiv că s-au epuizat fondurile.

Nu există niciun spital, nicio autostradă, niciun sistem de irigații și, în general, niciun un proiect major de infrastructură care să se fi realizat din această sumă uriașă împrumutată de Cabinetul Cîțu!

În plus, în tot acest timp, nivelul de trai al românilor s-a deteriorat pe fondul înghețării alocațiilor, pensiilor și salariilor, în timp ce prețurile la alimente, medicamente și utilități au explodat”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială. 

Alocațiile pentru toți copiii ar fi putut fi majorate, dacă putere actuală ar avea inimă pentru ei! Demonstrez acum....

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 5 iulie 2021

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close