Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, apel la Nicușor Dan: ”Știm deja că a făcut o regulă din a nu respecta legea. Timpul trece repede!”

Gabriela Firea, apel la Nicușor Dan: ”Știm deja că a făcut o regulă din a nu respecta legea. Timpul trece repede!”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a făcut un apel la Nicușor Dan, după ce Teatrul Grivița 53 riscă să rămână doar la nivel de proiect, din cauza faptului că primarul general al Capitalei nu a semnat încă autorizația de construire.

Gabriela Firea, apel la Nicușor Dan: ”Știm deja că a făcut o regulă din a nu respecta legea. Timpul trece repede!”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    14 Apr 2022   •   10:14

”Primul teatru construit în Capitală în ultimii 70 de ani, printr-o inițiativă privată, riscă să rămână un vis!

Nicușor Dan nu a semnat autorizația de construire, iar regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian poate pierde granturi de 2 milioane de euro.

Termenul inițial până la care puteau fi obținute fondurile norvegiene pentru Teatrul Grivița 53 a expirat luni. Ultimul document necesar este autorizația de construire semnată de primarul general. Chris Simion-Mercurian așteaptă acest document de multe luni, cu toată documentația depusă la Primăria Capitalei.

Știm deja că Nicușor Dan a făcut o regulă din a nu respecta legea. Nu semnează la timp documentațiile de urbanism și a fost amendat pentru asta de Inspectoratul de Stat în Construcții. Însă, aici nu este nici un „rechin imobiliar”, ci este vorba de munca a sute, mii de oameni pentru a ridica un teatru. De visul unui om!

Doar prin bunăvoința finanțatorilor norvegieni, Chris Simion-Mercurian a obținut o prelungire până la sfârșitul lunii și face, deja, apeluri disperate către primarul general pentru a semna documentul. Timpul trece repede!

Teatrul Grivița 53 înseamnă visul și munca din ultimii 6 ani a sute de oameni. Peste 10.000 de români sunt „ctitori” ai acestei instituții de cultură și au sprijinit construcția cumpărând, simbolic, o cărămidă. Anul trecut, am sprijinit inițiativa lui Chris Simion-Mercurian și am cumpărat cinci cărămizi”, a scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea teatru
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close